'Yeni Nesil Finans Zirvesi' gün sayıyor

Gelişim Platformu'nun 27 Mayıs’ta düzenleyeceği ve sektörün önemli aktörlerinin katılacağı zirvenin koordinatörlüğünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gelişim Platformu'nun düzenlediği "Yeni Nesil Finans Zirvesi" sektörün önemli isimlerinin katılımıyla başlıyor.

Türkiye’nin iş ve ekonomi dünyasını buluşturan Gelişim Platformu’nun bu yıl ikincisini gerçekleştireceği zirvenin konusu “Yeni Nesil Finans.”

“Yeni Nesil Finans” başlığı altında halka arz kavramının irdelenmesi, sermaye piyasalarının gelişimi, şirketlerin kurumsallaşması, İstanbul Finans Merkezi ve Türkiye ekonomisinin 2023 hedeflerine ulaşması konusunda ortak bir bilinç ve paylaşım oluşturulmasına katkıda bulunmayı amaçlayan forum, ekonomi dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla 27 Mayıs 2013 tarihinde Dedeman Hotel’de düzenlenecek.

Kimler katılacak?

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. İbrahim Turhan, Pegasus Hava Taşımacılığı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Aktifbank CEO'su Dr. Önder Halisdemir, Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanı Attila Köksal, halka açılmış ve açılmayı planlayan önemli kuruluşların yönetim kurulu başkanları ve sektörün önde gelen aracı kurumlarının genel müdürlerinin katılımıyla düzenlenecek olan ve soru cevap seanslarının da yapılacağı zirvenin koordinatörlüğünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ üstleniyor.

Neler konuşulacak?

Sektörün nabzını tutacak zirvede “Son iki yıl içinde halka arzlarda yaşanan sıkıntılar neler?”, “Patronların şirketlerine biçtiği değer gerçekçi değilse bu noktada aracı kurumlar ne yapmalı”, “Halka arzlarda çifte fiyatlandırma yapılıyor olabilir mi?”, “Halka arzlarda yatırımcı güvenini zedeleyen hukuksal boşluklar var mıdır?”, “Şirket değeri belirlemede ortak nokta, gerçekçi yol bulunabilir mi?”, “Patronlar arasında finansal okuryazarlık nasıl geliştirilebilir?”, “Anadolu'daki orta ve büyük ölçekli firma temsilcileri düşük faiz ortamında yatırım projelerini nasıl finanse etmeli?”, “Aracı kurumların bu ortamdaki rolü nasıl olacak?”, “Fiyatlama mekanizması nasıl işleyecek?”, “Road Showlar’da Yabancı Yatırımcılardan edinilen Türkiye ve Sektör algılamaları ne yönde?”, “Özel sektör tahvillerine yatırımcı ilgisi ne yönde?”, “Finans Merkezi projesinde Borsa İstanbul'un rolü, Finans Merkezinde yatırımcılara sunulabilecek göreceli avantajlar, borsada yatırımlar nasıl arttırılabilir?” konularını ele alınacak.