200 milyon liralık sukuk ihraç edecek

Kuveyt Türk, 24, 25 ve 26 Haziran tarihlerinde 189 gün vadeli 200 milyon liralık kira sertifikası (sukuk) ihraç edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuveyt Türk, kaynak çeşitliliğini artırmak amacıyla 2015 yılı sonuna kadar toplam 800 milyon liralık sukuk satışı yapacak. Sukuk piyasasındaki tecrübesini 2015 yılında Türkiye'de yaygınlaştırmayı planlayan Kuveyt Türk, 2015 Haziran ayı itibarıyla SPK'dan aldığı 1 milyar liralık ihraç tavan programı kapsamında satışlarını hem nitelikli yatırımcılara hem de halka arz şeklinde gerçekleştirecek. Bu kapsamda 24, 25 ve 26 Haziran tarihlerinde talep toplayacak olan banka, 189 gün vadeli 200 milyon liralık sukuk ihracı yapmayı planlıyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, kira sertifikası piyasasının bugüne kadar istenen hacimlere ulaşamadığını belirterek, "Ancak halka arz yöntemiyle hem tabana yayılacağına hem de daha fazla hacme ulaşacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı. 

"Talebin artmasını bekliyoruz" 

Bu yılın ikinci yarısından itibaren fon ve portföy yönetim şirketlerinin yapısında gerçekleşecek değişimle birlikte kira sertifikalarına olan taleplerin artmasını beklediklerini dile getiren Uyan, şöyle devam etti: 

"Faizsizlik prensibi ile çalışan Katılım Emeklilik gibi BES firmalarının yönettiği fonların da büyümesi ile birlikte, piyasada kira sertifikası ihraçlarına olan ihtiyacın daha da artacağını öngörüyoruz. 2013 yılında 150 milyon liralık halka arz işlemimize ve 2014-2015 yılları arasında gerçekleştirdiğimiz toplam 1 milyar liralık nitelikli yatırımcı ihraçlarına yatırımcıların gösterdiği ilgi, gelecek ihraçlarda büyüme vaat etti ve hedeflerimizi daha fazla yükseltmemizi gerektirdi. 

Kuveyt Türk olarak ABD Doları, Malezya Ringiti ve Türk Lirası gibi farklı para cinslerinde toplamda yaklaşık 3,5 milyar liralık kira sertifikamız piyasada dolaşımda bulunuyor. Yıl boyu devam edecek ihraçlarımızla kira sertifikasının avantajlarını nitelikli yatırımcıların yanı sıra halkımızla da tanıştırmayı amaçlıyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir