3 büyük şirket anlaştı, TCcoin tescili alındı

İSO Meclisi’nin aylık olağan toplantısına konuk olan Türkiye Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas, TCcoin’in tescil edildiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sercan AKINCI

Blockchain teknolojisiyle sanal para birimi üretmek için hükümet çalışmalar yürütürken, 3 büyük holding fütüristlerle iş birliği yaparak TCcoin’i tescil ettirdiler. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin aylık olağan toplantısına konuk olan Türkiye Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas, TCcoin’in tescil edildiğini açıkladı. Öte yandan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, odanın seçimlerini 2 Nisan’da yapacaklarını söyledi. Blockchain teknolojisiyle sanal para birimi üretmek için hükümet çalışmalar yürütürken, 3 büyük holding fütüristlerle işbirliği yaparak TCcoin'i tescil ettirdiler.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin aylık olağan toplantısı, “Bilim ve Teknolojinin Işığında Değişen İş-Üretim Anlayışı ve Geleceğe Dair Öngörüler” ana gündemi ile gerçekleştirildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya, Türkiye Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas konuk olarak katıldı. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu'nda değişiklikler öngören kanun tasarısının Meclise sevk edilmesinin sanayiciler açısından sevindirici bir durum olduğunu söyledi.

Meclis Toplantısı’nın ana konusu olan yapay zeka hakkında da açıklamalarda bulunan Bahçıvan, otomasyon ve robotik alanında hayret verici gelişmeler yaşandığını, yakında yeni nesil robotların fabrikalarda, kamusal alanlarda, evlerde artık hayatın olağan bir parçası haline geleceğini kaydetti. Robotikle birlikte malzemenin de gelişerek üretimin daha ucuz ve daha esnek olmasına imkân sağladığına değinen Bahçıvan, yapay zekâ ve derin öğrenmenin, geleceğin dünyasının en önemli rekabet alanlarından biri olacağını bildirdi.
Bilim ve teknolojideki gelişmelerin, ekonomik gelişmenin ve küresel rekabetin temel dinamiğini oluşturduğunu vurgulayan Bahçıvan, ‘Dördüncü Sanayi Devrimi’ ya da ‘Sanayi 4.0’ olarak da adlandırılan dijital dönüşüme dikkat çekti. Bu dönüşümün kısaca üretim teknolojileri ile gelişmiş bilişim teknolojilerinin birleşmesini ve böylece verimliliğin artırılmasını ifade eden Bahçıvan, “Bundan 25 yıl önce ülkemizde 8 bin civarında ‘iş’ tanımı yapılırken bugün 12 bin iş tanımı olduğu belirtiliyor" diye konuştu.

İSO'nun komite seçimlerini 2 Nisan, Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu, Disiplin Komisyonu, TOBB Delegeleri ve Meslek Komitesi Başkanları seçimlerini ise 7 Nisan'da gerçekleştireceklerini ifade eden Bahçıvan, komite seçimlerinin Hilton Otel'de yapılacağını belirtti.

Ayrıca Bahçıvan, 13 Mart’ta ‘2018’de Dünya ve Türkiye Ekonomisine PMI Perspektifinden Bakış’ başlığı ile bir konferans düzenleyeceklerini bildirdi

Bu konularda ilginizi çekebilir