4 şirket bedelsiz artırım için Kurul'a başvurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bakanlar Medya AŞ'nin pay başına 4,84 lira fiyat ile 1 milyon lira nominal tutarlı halka arzı için düzenlenen izahnameyi onayladı.

SPK Haftalık Bültenine göre, Borsa İstanbul'da işlem gören dört şirket bedelsiz sermaye artırımı için Kurul'a başvurdu. Buna göre Egeli &Co Girişim Sermayesi 2 milyon lira, Türk Hava Yolları AO 180 milyon lira, Anadolu Hayat Emeklilik AŞ 50 milyon lira ve Finansbank da 135 milyon lira tutarında bedelsiz sermaye artırımı için Kurula müracaat etti.

Kurul bir halka arz başvurusunu daha geri çevirdi

SPK, Anteks Antalya Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 13 Haziran 2012 tarihinde yaptığı 7 milyon lira nominal tutarlı halka arz başvurusunu kabul etmedi.

Kurul, Bakanlar Medya AŞ'nin mevcut sermayesini 2 milyon 300 bin liradan 1 milyon lira tutarında artırarak, artırılan payların pay başına 4,84 lira bedelle halka arz edilmesi için hazırlanan izahnameyi ise onayladı.

Yapı Kredi'nin 2 milyar dolar nominal tutarlı tahvil ihracı onaylandı

Kurul, Yapı Kredi'nin yurtdışında 2 milyar dolar veya muadili yabancı para veya Türk lirası cinsinden  tahvil/bono ihracına ve Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama AŞ'nin de nitelikli yatırımcılara 100 milyon lira nominal tutarlı kira sertifikası ihracına onay verdi.

Etiler İnci Büfe'nin satışına şartlı onay

Etiler İnci Büfe AŞ'nin paylarının yüzde 66,66'sının Karsusan AŞ'ye satılması nedeniyle Karsusan AŞ'nin, Etiler İnci Büfe AŞ'nin diğer ortaklarına ait B grubu payları satın almak üzere çağrıda bulunmak için yaptığı başvurunun; 1 lira nominal değerli B Grubu Etiler İnci Büfe AŞ payı için asgari çağrı fiyatının 2,2115 lira, 5 Mart 2013 tarihini aşan her gün için haftalık TRLIBOR oranının yüzde 30 fazlası ile hesaplanacak tutarın eklenmesi suretiyle bulunacak fiyat olarak belirlenmesi koşuluyla olumlu karşılandı.

Kervansaray'da 0,90 liradan ayrılma hakkı

Kervansaray Yatırım Holding AŞ'nin şirket sermayesinin, dolaylı olarak yüzde 12,50'sine sahip olan S.İ.S. Sayılgan İplik Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'yi devralması yöntemiyle gerçekleşecek birleşme işlemine izin verilmesi talebi, Şirket ortaklarına 0,90 lira fiyat üzerinden ayrılma hakkı tanınması suretiyle Kurul tarafından olumlu bulundu.

Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar AŞ'nin 162 milyon lira olan çıkarılmış sermayesinin tamamı birikmiş geçmiş yıl zararlarına mahsup edilmek üzere 25 milyon liraya azaltılması ve eş anlı olarak tamamı nakden karşılanmak suretiyle 75 milyon liraya artırılması suretiyle ihraç ve halka arz edilmesi planlanan toplam 50 milyon lira nominal değerli paylara ilişkin izahname, belli şartların yerine getirilerek tekrar hazırlanıp Kurula başvurması gerektiği belirtilerek iade edildi.