5 banka aracılığıyla altın tahvili ihracı

Bakan Albayrak, altın tahvili ihracının pazartesi günü 5 banka aracılığıyla yapılacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 5 banka aracılığıyla 17 Aralık Pazartesi günü altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracına başlayacaklarını; ayrıca dövize dayalı tahvil senetleri ihracı başlatılacağını bildirdi.

Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşlara altın birikimleri için güvenli bir yatırım aracı sunduklarını aktararak, "5 banka aracılığıyla pazartesi günü başlayacak altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasıyla vatandaşlarımız hem kendileri kazanacak hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak." değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, attığı ikinci tweette ise, "Pazartesi başlatacağımız bir diğer yatırım aracı da dövize dayalı tahvil senetleri olacak. Vatandaşlarımıza, hem dolar hem de avro birikimleri ile alabilecekleri devlet senetleriyle, devlet garantisinde kazançlı bir yatırım imkanı sağlanacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, bireysel yatırımcılara sunulan finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla euro ve dolar cinsinden devlet tahvili ihracı da pazartesi günü başlayacak. Bu kapsamda, 17-21 Aralık'ta euro ve dolar cinsinden devlet tahvili ihracı gerçekleştirilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir