'55 dolar sihirli bir seviye'

Wood Mackenzie yayınladığı raporda, 55 dolar/varil seviyesinin petrol ve gaz sektörünün düzlüğe çıkması için sihirli bir rakam olduğunu savundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Danışmanlık şirketi Wood Mackenzie yayınladığı raporda, 55 dolar/varil seviyesinin petrol ve gaz sektörünün düzlüğe çıkması için sihirli bir rakam olduğunu savundu.

Petrol üretiminde öngörülen kesintilerin yapılması halinde petrol fiyatlarının sürdürülebilir şekilde 55 dolar varil ve üzerine çıkabileceğini ve petrol sektörünün nakit akışının 2017'de pozitife dönebileceğini belirten Wood Mackenzie, sektörün 2014 yazından bu yana ilk kez düzlüğe çıkacağına dikkat çekti.

Wood Mckenzie araştırma direktörü Angus Rodger yaptığı açıklamada, "Eğer petrol 55 dolar/varil seviyesinin üzerinde kalırsa, büyük petrol şirketleri tekrar para kazanmaya başlar. Eğer 2017'de 50 dolar/varil seviyesinin altına inersek, bu şirketler geçtiğimiz 2 yılda oldukları negatif bölgeye geri dönerler" diye konuştu.

Rodger, 2017'de 57 dolar/varil seviyesinde ortalama petrol fiyatının sektörün yüzde 75'i tarafından uygun görüldüğünü de belirtti.