55 şirket kendi hissesini aldı

SPK Başkanı Ertaş, darbe girişiminden sonra şirketlere kendi hisselerini almaları konusunda kolaylık sağladıklarını ve bundan 55 şirketin faydalandığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş, yaptığı açıklamada, 22 Temmuz'dan bu yana piyasaların normal işleyişine döndüğünü ve bu tarihten itibaren ilave bir tedbir alma ihtiyacı duymadıklarını belirterek, "Piyasaları yakından izlemeye devam ediyoruz. Herhangi bir kanunsuz işlem tespit edersek gereğini yaparız" dedi. 

Ertaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu süreçte gerek yerli gerekse yabancı basında çok olumlu karşılanan şirketlerimize kendi hisselerini alma konusunda kolaylık sağlayan kararımızı aldık. 55 şirketimiz bu kararımızdan yararlandı, alımlar yaptı, yapmaya devam ediyor" diye konuştu.

'Cari açığın düşmesine destek olacak'

SPK Başkanı Ertaş, kurulacak Türkiye Varlık Fonu'nun, ülke ekonomisinin gelecekteki performansı için son derece önemli olduğunu, yatırım, istihdam ve tasarrufların artmasına katkı sağlayacağını, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasına önemli destek oluşturacağını ifade ederken, başlangıçta kamunun çeşitli varlıkları ve gelirlerinin aktarılmasıyla oluşturulan bu fonların zaman geçtikçe kendi gelirlerini oluşturarak ülkenin zenginliğine önemli katkıda bulunduğunu anlattı.

Fonun hayata geçirilmesinin Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında çok önemli bir kilometre taşı olmasını da öngördüklerini ifade eden Ertaş, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde biriken 56 milyar lira, İşsizlik Fonu'nda biriken 100 milyar lira gibi Türkiye Varlık Fonu'nun da kısa sürede hızla büyüyerek Türkiye'nin zenginliği ve refah seviyesinin daha da artırılmasına katkı sağlayacağını vurguladı.