ABD ve Asya borsaları dalgalı seyrediyor

ABD ve Asya borsaları ABD'de ekonomik verilerle dalgalı seyrediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD borsalarının ekside kapanması ve ABD'nin kısa vadeli Hazine tahvil faizlerinin altı ayın en yüksek düzeyine yükselmesinin ardından Asya'da hisse senetleri düşüşe karşı koymaya çalışıyor. Ancak Çin'in ekonomiyi canlandırmak için destek paketi açıklayacağına dair zayıf da olsa devam eden beklentiler hisselerin görünümünü iyileştirebilir.

ABD Merkez Bankası (Fed) başkanı Janet Yellen'in geçen hafta yaptığı konuşmanın ardından yatırımcılar arasında Fed'in faizleri beklenenden daha erken yükseleceği endişeleri güçlenirken, kısa vadeli ABD Hazine tahvil faizleri dalgalandı.

Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.4, MSCI Japonya dışındaki Asya Pasifik borsaları endeksi yüzde 0.1 geriledi. 

Dün de ABD borsalarından Nasdaq biyoteknoloji hisselerindeki kâr realizasyonu sonrası yüzde 1.2 düşerken, S&P 500 endeksi yüzde 0.5 geriledi.

Ukrayna hakkında devam eden endişeler ve ABD imalat sektörüne dair kaygıların satışları tetiklediğini belirten uzmanlar, çeyrek dönem öncesi yapılan portföy ayarlamalarının da düşüşte rol oynamış olabileceğini ifade ettiler. ABD'de dün yayımlanan Markit imalat sanayi satın alma yöneticisi endeksi PMI9 Mart ayında sektörde büyümenin yavaşladığnı gösterdi.

ABD Başkanı ve Batılı ülkelerin liderleri dün Rusya'yı Ukrayna'ya istikrarsızlık getirecek adımlar atması halinde yeni ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını belirterek uyardı.