ABD'de istihdam beklentileri aştı

ABD'de özel sektörde istihdam tahminlerin üzerinde geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam analistlerin beklentilerinin üzerinde geldi.

ADP ve Macroeconomic Advisers tarafından hazırlanan indikatörlere göre, mayıs ayında özel sektörde istihdam 253 bin artış gösterdi. Piyasalarda beklenti 180 bin artış olacağı yönündeydi.

Bir önceki ayın rakamı 177 binden 174 bine revize edildi. İstihdam küçük işletmelerde 83 bin, orta boy işletme 113 bin, büyük boy işletme 57 bin arttı.

ABD'de işten çıkarmalar arttıABD'de işten çıkarmalar arttı

Üretim sektörünün istihdamı 48 bin artış gösterirken, hizmet sektöründe istihdam 205 bin arttı. Üretim sektörünün alt gruplarından inşaat sektöründe 37 bin, doğal kaynaklar ve madencilik sektöründe 3 bin ve imalat sektöründe 8 bin istihdam artışı yaşandı.

Hizmet sektörünün alt gruplarından ticaret, taşımacılık ve kamu grubunda 58 bin, finans sektöründe 7 bin, profesyonel iş hizmetlerinde 88 bin, eğitim ve sağlık hizmetlerinde 54 bin, diğer hizmetlerde 15 bin artarken, bilişim sektöründe 8 bin, turizm sektöründe 11 bin düşüş
meydana geldi. Bayilik(Franchise) sektörü istihdamı 18 bin 400 arttı. ADP ve Macroeconomic Advisers, istihdam verileri açıklanması öncesinde özel sektörde istihdam büyümesini açıklıyor.
Ülkede resmi istihdam verileri cuma günü 15:30'da açıklanacak. Analistler tarım dışı istihdamın Mayıs'ta 185 bin arttığını, işsizlik oranının yüzde 4,4 olarak kalacağını tahmin ediyorlar. Bir önceki ay tarım dışı istihdam 211 bin artmış, işsizlik oranı yüzde 4,4 olmuştu.