ABD'li diplomatlar Rus piyasalarını gerdi

Gelişmekte olan ülke borsaları art arda yedinci ayı kazanımla bitirmeye hazırlanırken, Rusya borsası Putin'in Moskova'daki ABD'li diplomatların ülkeden ayrılmasını istemesinin ardından yüzde 0.6 düştü. Ruble de, dolar karşısında yaklaşık üç haftanın en düşük seviyesine geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gelişmekte olan ülke borsalarının art arda yedinci ayı da kazanımla bitirmeye hazırlanmasına karşın, Rusya, Polonya ve Venezüela dahil olmak üzere bazı gelişmekte olan ülke ekonomilerinde artan siyasi riskler varlık fiyatlarını baskılıyor.

Dolar, yaklaşık 13 ayın en düşük seviyesinde bulunurken, gelişmekte olan ülkeler MSCI endeksi, yüzde 0.3 artışla son üç yılın en yüksek seviyesini gördü. Endeks yılbaşından bu yana yüzde 24 artıda.

Öte yandan küresel piyasalar, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesine çok fazla tepki göstermedi.

Rusya borsası geriledi, Ruble değer kaybetti

İki aylık kayıpların ardından bu ayı yükselişle bitirmeye hazırlanan Rusya borsası, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'daki 755 ABD'li diplomatın ülkeden ayrılmasını istemesinin ardından yüzde 0.6 geriledi.

ABD ile Rusya arasındaki gerilimin artacağı endişesiyle baskı altında kalan Ruble, dolar karşısında yüzde bir düşüşle yaklaşık üç haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Polonya Zlotisi yatay seyretti

Polonya Zlotisi, Avrupa Birliği'nin Varşova'nın tartışmalı yargı revizyonuna yönelik başlatacağı hukuki işlem ve Moody's'in not görünümünü negatife indirme uyarısına karşılık euro karşısında yatay seyrediyor.

Ayrıca Venezüela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yetkilerini genişletecek olan ve ABD'nin yeni yaptırım başlatmasına neden olacağı düşünülen hafta sonundaki seçimlerin ardından bu ülkenin kamu petrol şirketinin tahvil getirileri verim eğrisi genelinde yükseldi.