Akbank Direkt'ten dijital bankacılıkta bir ilk

Akbank Türkiye'de bir ilke imza atarak, iki yeni arayüzüyle Akbank Direkt'i çeşitlendiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank Direkt yeni ara yüzleriyle dijital bankacılıkta bir yeniliğe daha imza atarak, farklı müşterilerin kendilerine en uygun platformları kullanarak, ihtiyaçlarına en uygun hizmetten yararlanabilmelerine olanak sağlıyor.

Müşterilerinin yaşamlarını kolaylaştırmak için araştırma/geliştirme çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini vurgulayan Akbank Direkt Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, şu bilgileri verdi:  

"Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik en doğru hizmeti verebilmek ve onlara en iyi kullanıcı deneyimini yaşatabilmek için sürekli geliştirmeye devam ettiğimiz Akbank Direkt'i yeniledik. Tablet arayüzüne benzeyen tasarımıyla Akbank Direkt ile müşterilerimize daha iyi kullanıcı deneyimi sunuyoruz. Bununla birlikte, Akbank Direkt'le farklı segmentlerdeki farklı müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için, Akbank Direkt'i çeşitlendirdik ve 2 yeni arayüzü hayata geçirdik. Akbank Direkt Plus, Akbank müşterilerine zengin yatırım seçenekleri ve görüntülü müşteri hizmetleri sunarak dijital bankacılıkta ayrıcalıklı hizmetin adresi olacak. Akbank Direkt İşim ise, iş ve kişisel hesaplarını tek bir ekranda takip etmek isteyen Akbank müşterilerinin işlemlerini kolaylıkla tamamladığı bir platform."

Akbank Direkt Plus ve Akbank Direkt İşim'e özel fonksiyonlar

Akbank Direkt'in yeni platformlarının sağladığı olanakları vurgulayan Oğuz, " Akbank Direkt Plus ile müşterilerimiz, "Canlı Destek ve Görüntülü Görüşme" üzerinden ihtiyaç duydukları anda, müşteri temsilcileri ile iletişim kurarak destek alabiliyorlar." dedi. Oğuz'un verdiği bilgilere göre, Akbank Direkt plus kullanan Akbank müşterileri, 444 25 25 Akbank Telefon Şubesi'ni aradıklarında,  müşteri temsilcisine aktarılırken önceliklendiriliyor. Akbank Direkt Plus kullanıcıları, Akbank Direkt Plus'a özel avantajlı mevduat oranlarından, zengin yatırım seçeneklerinden ve Akbank Direkt Plus'a özel marka ortaklıkları ve kampanyalardan faydalanabiliyorlar.

Sözlerini, "KOBİ'lerin dijitalleşmesi sürecine destek bizim için önemli. Buradan yola çıkarak, Akbank Direkt İşim'i hizmete sunuyoruz. İş yeri sahibi müşterilerimiz, Akbank Direkt İşim'i kullanarak, hem şirket hem de bireysel hesaplarını tek bir yerden takip edebiliyorlar. Akbank Direkt İşim'de bulunan Nakit Akışı desteğiyle, gelir-gider takibini kolaylıkla yapılabiliyorlar" diye sürdüren Orkun Oğuz, "Nakit Akışı üzerinde bankadaki bilgiler üzerinden, gün bazlı olarak gelecek dönem tahmini bakiye hesaplaması görüntülenebiliyor. Ayrıca, gerçekleşmemiş ödemelere ait uyarılarla kullanıcının bilgilendirilmesi sağlanıyor" dedi. . Oğuz, Akbank Direkt İşim'de bulunan “Ajanda"ya nakit akışında girdi/çıktı yaratan işlemlerin de " kaydedildiğine işaret ederek, "Ayrıca, Akbank tarafından eklenen, motorlu taşıtlar vergisi, önemli vergi dönemleri gibi genel bilgilendirmelere de buradan ulaşılabiliyor. Kullanıcılar isterse kendileri için önemli olan tarihleri ve hatırlatmaları da buraya ekleyebiliyorlar" diye sözlerini tamamladı.