Akbank Private Banking'e ödül

Akbank Private Banking, The Banker ve PWM tarafından bir kez daha "Türkiye'nin En İyi Özel Bankacılık Kuruluşu" olarak belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank Private Banking, The Banker ve PWM tarafından bir kez daha "Türkiye'nin En İyi Özel Bankacılık Kuruluşu" seçildi. 

Akbank açıklamasına göre, 2014 Uluslararası Özel Bankacılık ödüllerinin sonuçları (Global Private Banking Awards 2014) The Banker ve Private Wealth Management (PWM) tarafından düzenlenen bir törenle İsviçre'nin Cenevre kentinde açıklandı. 

Uluslararası bankacılık çevrelerinden önde gelen birçok üst düzey yöneticinin katıldığı törende, Akbank Private Banking, The Banker ve PWM tarafından bir kez daha "Türkiye'nin En İyi Özel Bankacılık Kuruluşu" seçildi.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Private Banking'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, ödül sonuçlarının, dünyanın en saygın ekonomi ve finans yayınlarından biri olan The Banker tarafından birçok kriter dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucu belirlendiğini ifade etti. 

Uluslararası bankacılık çevrelerinde büyük önem verilen bu prestijli ödüle bir kez daha layık bulunmaktan gurur duyduklarının altını çizen Galatalı, Cumhuriyetin 91. yılında düzenlenen ödül töreninin kendilerine çifte bayram yaşattığını belirtti. 

Galatalı, trendleri ve piyasa dinamiklerini yakından takip eden, sektöre öncülük eden bir banka olduklarını ifade ederek, özel bankacılık hizmetlerinin yaygınlaşmasına önemli katkı sağlayan düşük faiz ortamını 13 yıl önce görerek harekete geçtiklerini, 2001 yılında Türkiye'nin ilk Private Banking birimini kurduklarını hatırlattı. 

Alanındaki en deneyimli kuruluş olarak, öngörülü stratejileriyle müşterilerine en geniş finansal ürün ve hizmet seçeneğini sunduklarını anlatan Galatalı, şunları kaydetti: 

"Geride bıraktığımız başarılarla dolu 13 yıl sonunda bugün yaklaşık 5 bin müşteriye ve 17,5 milyar liralık bir varlık büyüklüğüne ulaştık. Akbank Private Banking, müşteri odaklı çalışmaları ile farklılaşıyor; müşterilerine verdiği hizmeti farklılaştırmak için müşteri ilişkileri yönetmenlerinin yanı sıra toplam 20 kişiden oluşan yatırım danışmanları da müşterilerine yatırımlarını yönlendirme konusunda doğrudan hizmet veriyorlar. 

Akbank Private Banking olarak, nitelikli profesyonel ekibimizle, yalnızca yurtiçi piyasalar değil, global piyasalar konusunda da yüksek bir uzmanlığa sahibiz. Bunun sonucunda, müşterilerimize global piyasalarda işlem gören menkul kıymetlere çok hızlı ve kolay ulaşım imkanı sağlıyor. Bu çerçevede, müşterilerimizin global piyasalarda işlem yapabilmeleri için Trade All Platformu'nu devreye soktuk. Ak Yatırım'ın TradeAll Platformu ile Akbank Private Banking müşterileri, global piyasalarda işlem gören yatırım araçlarına tek bir platform aracılığıyla ulaşıp, işlemlerini haftanın 5 günü 24 saat kendileri gerçekleştirebiliyorlar." 

Kafkaslar ve Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerinde pazarlama faaliyetlerini artırarak Türkiye'ye portföy çekmeyi de görev olarak benimsediklerini vurgulayan Galatalı, Ortadoğu bölgesindeki pastadan pay almak amacıyla Akbank Dubai ofisine sadece Private Banking hizmeti verecek bir müşteri ilişkileri yöneticisi konuşlandırdıklarını aktardı. 

Galatalı, potansiyeli çok yüksek olan bu bölgedeki müşterilerin varlıklarını Türkiye'ye çekmek ve gayrımenkul yatırımlarını kredilendirmenin başlıca öncelikleri olduğunu, bugüne kadar 1 milyar lira varlık girişi sağladıkları bölgede büyüklüklerini 2014 yıl sonu itibariyle daha üst seviyelere taşımayı hedeflediklerini ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir