Aktifbank'tan iddialara yanıt

AktifBank, son günlerde sistemli bir kamuoyu oluşturma çabaları olduğuna işaret ederek, basında yer alan iddiaları yalanladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aktifbank, son günlerde bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 'haber değil yorum içerikli' çalışmalar ile kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığı belirtilerek "İddia, tümüyle ve her unsuru ile asılsızdır" denildi.

Aktif Bank'tan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Çalık Grubu ve Aktif Bank ile ilgili olarak "mesnetsiz" iddiaların gündeme getirildiği ve bunun sistemli bir kamuoyu oluşturma çalışmasının parçası olduğu belirtilerek, "Dar bir çevreden seslendirilen 'haber değil yorum içerikli' çalışmalar ile kamuoyu oluşturulmaya çalışılmaktadır. Nitekim, bu yanlış bilgilendirmeler neticesinde TBMM'de bir soru önergesi verdiği kimi basın-yayın organlarına yansımıştır. Bu soru önergesi ile 'Ziraat Bankası'nın Çalık Holding'e ait Aktif Bank'ın tahvil ihraçlarında 2 milyar lirayı aşkın alımda bulunduğu ve sağlanan bu kaynakla, Çalık Grubu'nun Sabah-ATV alımı nedeniyle Vakıf Bank'a olan borçlarının bir kısmının kapatıldığı' iddia edilmektedir. Bu iddia, tümüyle ve her unsuru ile asılsızdır" ifadeleri kullanıldı.

Aktif Bank, açıklamasında "Ülkemizin sayıca azınlıktaki yerli bankalarından biri olan ve çok başarılı faaliyet sonuçlarına imza atan bankamızın isminin, başarıları ile değil de tamamen asılsız ve haksız haberler ile gündeme gelmesinden kurum ve bu ülkenin yetiştirdiği, terini bu ülkede üretilen değerlerin yine bu ülkede kalmasının eylemini koyan çalışanları olarak üzüntü duyuyoruz" ifadelerine yer verdi.