Albaraka ile IFC'den iş birliği

"Global Dış Ticaret Finansman Programı" kapsamında yapılan anlaşmanın, özellikle KOBİ'lerin dış ticaretine katkı ve istihdam sağlaması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Albaraka, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile yeni bir anlaşma imzaladı. "Global Dış Ticaret Finansman Programı" kapsamında atılan imza, Türkiye'de katılım bankacılığı sektörü için de bir ilk olma niteliği taşıyor. 

Albaraka'nın açıklamasına göre, banka, Dünya Bankası'nın özel sektörü destekleyen kuruluşu IFC ile bir anlaşma imzaladı. Türkiye'de ilk kez bir katılım bankası tarafından imzalanan "Global Dış Ticaret Finansman Programı" kapsamında yapılan anlaşmanın, özellikle KOBİ'lerin dış ticaretine katkı ve istihdam sağlaması bekleniyor. Anlaşma sayesinde Albaraka'nın faaliyet gösterdiği diğer bölgelerde dış ticaret faaliyetlerini artırması ve istihdama kapı aralaması mümkün olacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, Türkiye'de 30 yılı geride bırakan Albaraka'nın sektöründe öncü adımlar atmaya devam ettiğini belirtti. 

Gelişmekte olan ülkelerde, özel sektörün gelişmesi için gerekli teşviklerin sağlanmasını amaçlayan IFC ile yaptıkları anlaşmadan büyük heyecan duyduklarını vurgulayan Yahşi, "Anlaşma ile bazı nedenlerle limit çıkaramadığımız ya da limiti yeterli olmayan ancak IFC ile anlaşma yapmış olan bankalarla çalışma imkanı bulacağız. Krediyi ihtiyaç duydukça yenileyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

IFC Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Finansal Kurumlar Grubu Başkanı Edward Strawderman ise "Bu anlaşma bizim için çok önemli bir adım niteliği taşıyor. Söz konusu anlaşma, Albaraka Bankacılık Grubu (ABG) genelinde de bir ilk. Bölgedeki en büyük pazarlardan biri Türkiye. Bu anlamda özel bir anlamı da var. Anlaşmanın özellikle KOBİ'lerin dış ticaretine destek vereceğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu. 

IFC'nin ödüllü dış ticaret finansmanı programı olan Global Dış Ticaret Finansman Programı (GTFP), 2005 yılından bu yana toplam 36 milyar dolar değerinde 21 bin garanti temin etti. 

GTFP bugün itibariyle 95'i aşkın ülkede 280 banka ile iş birliği yapıyor. Albaraka Türk, IFC'nin Global Dış Ticaret Finansman Programı GTFP'ye hem amir banka hem de teyit bankası olarak katıldı. GTFP, AAA kredi yeterliliğine sahip bir kuruluş olan IFC'nin desteğini arkasına alarak, gelişen piyasalardaki ticareti desteklemek amacıyla, dış ticaret işlemleri için kısmi ya da tam garanti sağlıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir