Altın 4 ayın en düşük seviyesinde

Dün 1,146.75 dolara kadar inerek 18 Mart'tan bu yana en düşük seviyeyi gören altın, bu seviyeye yakın hareket ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya Online

Altın fiyatları Çin borsalarında yaşanan çalkantı ve Yunan borç krizinin güvenli liman talebi yaratmakta zorlanmasına karşın dört ayın en düşük seviyelerinde hareket etmeye devam ediyor. 

Spot altının ons fiyatı bu sabah çok değişmeyerek 1,158.38 dolardan işlem görüyor. Fiyatlar dün 1,146.75 dolara kadar inerek 18 Mart'tan bu yana en düşük seviyeyi görmüştü. 

Bu seviyenin görülmesinin ardından gelen tepki alımlarıyla 1160 seviyesinin üzerine çıkan altın, burada tutunamayıp kapanışı 1157 seviyesinden gerçekleştirmişti. 

"Henüz güvenli liman olamadı"

İntegral Menkul Değerler'den altın fiyatlarıyla ilgili yapılan analizde şu tespitlere yer verildi; 
"Altın, şu sıralar endişe kaynağı olan Yunanistan ve Çin'e yönelik haberlere rağmen henüz güvenli liman algısı oluşturamadı. 

Ons altını teknik olarak incelediğimizde 1147 seviyesi destek konumunda, fakat bu bölgenin ara destek olduğunu ana desteğin ise 1141.5 seviyesi olduğunu belirtmekte fayda var. En yakın düşüş trendi 1203 seviyesinden başlayarak gelen ve direnci 1170 seviyesinden geçiyor. Bu nedenle altın 1170 direncinin altında kaldığı süre boyunca bir üst dirençleri test etme olasılığı düşecek, geri çekilmelerde alt desteklerini test etme olasılığı artacaktır. Bugün açıklanacak olan ABD ilk ve devam eden işsizlik başvuruları yakından takip edilmelidir."