Altına Yunanistan'dan hayat öpücüğü!

Altın fiyatları, 1195 dolar seviyelerinden sert bir hamle yaparak 1240 dolar seviyelerine yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küresel ekonomide büyüme endişeleri ve Yunanistan'daki siyasi belirsizliğin etkisiyle yatırımcılar güvenli liman kabul edilen varlıklara yönelmeye başladı. 

Bu tarz belirsizliklerde yatırımcının ilk yöneldiği altının ons fiyatı, dün sert bir yükseliş gerçekleştirerek 1195 dolar seviyelerinden 1240 dolar seviyelerine kadar yükseldi. 1240 seviyesini test eden altında bu sabah itibariyle baktığımızda ilk işlemler yine bu seviyelerde devam ediyor. 

Hafta başından bu yana çalkalanan piyasalarda ABD borsalarında yaşanan kayıplar yatırımcıları tedirgin ederken, dolar endeksi de 5 yılın en yüksek seviyelerinden geri dönüş gösterdi.

Dolar tarafından herhangi bir destek gelmemesi, toparlanmayla altına fiziki talebin artması ve Euro Bölgesi'nin en zayıf halkası ve sorunlu ekonomisiyle Yunanistan tarafında yaşanan durum altın fiyatlarında sert hareketlere neden oldu. 

Panik alımları

Analistler, piyasalarda temel olarak altın alımlarının çok fazla desteklenmediğini belirtiyor. Altında yaşanan bu çıkış panik hareketi olarak değerlendiriliyor. 

Teknik analiz

Teknik olarak bakıldığında ise, analistler altında, 1235 dolar direncininin kırılması nedeniyle 1255 dolar seviyesine kadar yükselişler gözlemlenebileceğini belirtiyor. 

Aşağı yönlü hareketlerde ise 1202 ve 1185 destek seviyeler olarak öne çıkıyor.