Altında sert hareketler görülebilir

Altın fiyatlarında 30 Kasım'da gerçekleştirilecek İsviçre referandumu nedeniyle sert hareketler görülebileceği belirtiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selçuk ALTUN - DÜNYA Online

1255 seviyesinden başlayan ve 1131 seviyesine kadar devam eden düşüşler sonrasında altının ons fiyatı tepki alımlarıyla yeniden 1200 dolar seviyelerine geldi. 

Hafta sonunda gerçekleşecek İsviçre referandumu öncesi tepki alımlarıyla bugün 1199 dolar/ons seviyelerine kadar çıkan altın fiyatları, bu seviyelere yakın seyrini sürdürüyor. 

Altının onsu, piyasaların kapanış saatleri itibariyle düne göre yüzde 0,35 oranında düşüşle 1194 dolar seviyelerinin hemen altında seyrediyor. 

Sert hareketler görülebilir

İsviçre referandumu sonucunu bekleyen altın fiyatlarında sonuç ile birlikte daha sert hareketler görülebileceği belirtiliyor. Bu nedenle de 30 Kasım’da sonuçlanması beklenilen referandum kritik önem taşıyor. 

Teknik göstergeler

Altın fiyatlarının bu baş döndürücü hareketini teknik olarak değerlendiren GCM Menkul Kıymetler Baş Analisti Kudret Ayyıldır, şunları söylüyor; 
"Altın, sırasıyla fibonacci yüzde 61,8, yüzde 50 ve son olarak da yüzde 38,2’lik düzeltme noktalarını test ederek önemli bir adım attı. Fibonacci yüzde 38,2’lik düzeltme noktası olan 1208 direncinden gerçekleştirmiş olduğu dönüşle de 'tepki alımı sonlandı mı' sorusunu sormamızı sağlamıştır. Konu ile ilgili gerek trend çizimleri gerekse RSI indikatörü bu düşünceyi desteklemekle birlikte 1208 direnci kritik bir seviye olarak karşımızdadır. 

Altın eğer 1208 seviyesi altında kalmayı başarırsa hem 'tepki alımı sonlandı' düşüncesi güncelliğini koruyacak, hem de aşağı yönlü baskılar ile 1186 seviyesi altında hareket ihtimali güçlenecektir. 

Ancak burada bilinmesi gerekilen en önemli husus, altın fiyatının uzunca bir süredir 1208 – 1186 arasında bant hareketi gerçekleştirmesidir. Özellikle de bandın dışındaki hareketler, yeni işlem stratejileri ve düşünce yapıları oluşması anlamında önem arz etmektedir."

Serbest piyasa altın fiyatları

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 85 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 575 lira oldu. Çeyrek ise 139 liradan satılıyor. 

untitled-2222.jpg