Anadolu Sigorta için tavsiyesini 'tut' olarak başlattı

Yapı Kredi Yatırım, Anadolu Sigorta için tavsiyesini 'TUT' olarak başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yapı Kredi Yatırım, konu ile ilgili raporunda, Anadolu Sigorta için tavsiyesini 1.30 TL hedef fiyat ile 'TUT' olarak başlattıklarını belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"İyileşmeyi satın almak için henüz erken.  *Anadolu Sigorta için tavsiyemizi “TUT” olarak başlatıyoruz. Anadolu Sigorta için hedef fiyatımız 1,30TL olup %9 getiri potansiyeline işaret etmektedir. Anadolu Sigorta, %13,1 pazar payı ile hayat dışı sigorta şirketleri içinde ikinci sırada olmasının yanında özellikle motor segmentinde güçlüdür. 2014 yılında daha iyi fiyatlama ve nispeten azalmasını beklediğimiz rekabet neticesinde şirketin zararlarını kapatıp kara geçebileceğini düşünmekteyiz (2014 tahmini kar beklentimiz 13 milyon TL).

 *İskonto oranı yüksek ama nedeni var. 2013 tahmini 0,8 F/DD ile işlem görmekte olan Anadolu Sigorta zarar etmesinden dolayı Avrupalı rakiplerine göre %13 iskontoludur. Aksigorta’ya göre ise

%47 iskontolu işlem görmektedir. Ancak, Aksigorta’nın %14 sermaye getirisine sahip olduğunun altını çizmek gerek. Zarardaki bir şirket için bu çarpanları makul buluyoruz.

*Pazar payında lider konumda olmasına ragmen karlılık baskı altında. Anadolu Sigorta, 2012 yılında motor segmentinde rekabetin artmasıyla birçok rakibi gibi zarar etti. 2012 – 2015 arasında şirketin

prim üretiminin bileşik %13 artacağını beklemekteyiz (sektör: %11). İyi fiyatlama ve kaliteli poliçe yazımı sayesinde şirketin kombine oranının %107’den %103’e düşeceğini beklemekteyiz.

*Yatırım portföyündeki çeşitlilik daha yüksek getiri vaad ediyor. Düşen faiz oranlarından dolayı Anadolu Sigorta’nın yatırım gelirlerinin 2013 yılında %18 azalmasını bekliyoruz. Ancak, portföyünün getirisi buna rağmen Aksigorta’ya göre 140 baz puan daha iyi gözükmektedir zira portföyünde farklı yatırım araçlarına yer vermesi ve iştiraki Anadolu Hayat Emeklilik’ten (%20 sahiplik oranı) sağladığı temettü gelirleri yatırım gelirlerini desteklemektedir.

*Motor segmentinin ürün gamında ağırlığı devam edecek. 2017 yılına kadar motor segmentinin Anadolu Sigorta’nın toplam ürün gamındaki ağırlığının %58’den %48’e düşmesini bekliyoruz. Ancak, buna rağmen şirketin bu segmentte lider olmaya devam edeceğini düşünmekteyiz. Eğer sektör genelinde bir konsolidasyon olmaz ise teknik karlılık bu açıdan baskı altında kalabilir."