Bank Asya hisseleri dalgalandı

Bank Asya hisseleri bankanın satış sürecine dair hükümet tarafından gelen çelişkili açıklamalar nedeniyle dalgalanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Katılım bankası Bank Asya hisseleri bankanın satış sürecinde Ziraat Bankası ile görüştüğüne yönelik hükümet tarafından yapılan çelişkili açıklamaların artırdığı belirsizlikle bugün sert düştü.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan dün katıldığı bir programda Ziraat Bankası'nın Bank Asya ile satın alma görüşmelerine başladığını belirtirken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut ise akşam saatlerinde "Başbakan'ın bilgisi dahilinde Bank Asya'nın devlet tarafından alınmasıyla ilgili bir tasarruf, girişim veya sorgulama yoktur" açıklamasını yaptı.

Babacan'ın açıklamalarının ardından olumlu beklentilerle yükselen Bank Asya hisseleri dün yüzde 8.26 primle 1.31 liradan kapanmıştı. Bulut'un açıklamalarının ardından ise bankanın hisseleri bugün 1.19 liraya kadar indi. ASYAB, günün ilk yarısını yüzde 5.34 kayıpla 1.24 liradan tamamladı.

Babacan dün "Ziraat Bankası Bank Asya ile görüşmelere başladı, henüz görüşmeler neticelenmedi ama neticelenirse bizim arzu ettiğimiz bir şey oluşur. Ziraat Bankası, Bank Asya'yı alırsa böylece kamunun bir katılım bankası olmuş olur, biz bunu arzu ediyoruz" demişti.

Konuyla ilgili dün akşam katıldığı bir programda açıklama yapan Bulut ise "Böyle bir alım şu anki finansal kriterlere göre söz konusu değildir... Kimin sahibi olduğu önemli değil.. Bir bankanın 2.8 milyar TL alacağı takibe düşmüşse o bankanın para verip alınması söz konusu değil, BDDK tarafından finansal rasyoları yerine getirip getiremediğinin takibi söz konusudur. Başbakanlık nezdinde böyle bir tasarruf, böyle bir sorgulama, söyle bir alım girişimi yoktur" diye konuştu.