Bank Asya'dan açıklama

Bank Asya, banka ile ilgili "sistematik itibarsızlaştırma kampanyasının" Türk bankacılık sistemine zarar verdiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Katılım bankası Bank Asya, banka ile ilgili "itibar zedeleyici ve gerçeğe aykırı" birçok yayının yazılı, görsel ve sosyal medya aracılığı ile yapıldığını belirterek, "sistematik itibarsızlaştırma kampanyasının", Türk bankacılık sistemine zarar verdiğini açıkladı.

Bankanın dün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Hisseleri halka açık olan bankamız ile ilgili olarak aylardır gerek itibar zedeleyici gerekse gerçeğe aykırı birçok yayın; yazılı, görsel ve sosyal medya aracılığı ile yapılmakta olup, bu durum... hem Bankacılık Kanunu hem de Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri uyarınca açıkça suç teşkil etmektedir. Gündeme getirilen her türlü yalan haber ve iftiraların her birine karşı medyada ayrı ayrı cevap vermememizin nedeni, hukuk kuralları çerçevesinde hak arama mücadelemize olan inancımızdır. Bu süreçte bankamızca, 286 suç duyurusunda ve 93 tekzip başvurusunda bulunulmuştur" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Bankanın itibarını hedef alan ve her geçen gün boyutu artarak devam eden sistematik itibarsızlaştırma kampanyası, gelinen nokta itibariyle Türk bankacılık sistemine, sermaye piyasalarına ve de ülkemizin uluslararası itibarına zarar vermektedir."

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Bank Asya, 17 Aralık'ta Gülen cemaatinin hükümete darbe yapmaya teşebbüs ettiğini söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmişti. Bu dönemde mevduat çıkışı yaşayan bankanın finansal göstergeleri de bozulma sürecine girerken, Bank Asya'nın ikinci çeyrek net kârı, kredi hacmi, net kâr payı ile ücret ve komisyon gelirlerindeki daralmaya bağlı olarak yüzde 81 düşüşle 10.6 milyon liraya geriledi.

Bank Asya açıklamasında, hiçbir müşterinin mağdur edilmediği belirtilerek, bankanın yükümlülüklerini zamanında ve tam olarak yerine getirdiği ifade edildi.