Bankalara gelen satış BİST'i 78.000'in altına çekti

Borsa İstanbul, bankacılık sektöründe satışlarla 78.000 seviyesinin altına indi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bankalar ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından bankacılık sektörü paylarında başlayan satışlar Borsa İstanbul'un (BIST) günü düşüşle tamamlamasına neden oldu.

Erdoğan, "Finans sektöründe bazı engellemelerin vesaire olduğuna dair bilgiler edindim. Bu konularda konuşmak suretiyle, ama kamu bankaları ama özel sektör bankaları, bunu eğer fırsata dönüştürmeye kalkarlarsa, kusura bakmasınlar biz de devlet olarak üzerimize ne düşerse onun gereğini yaparız ve onlar da ondan sonra kapımızı kolay kolay açamazlar, çalamazlar. Zaten milletin parasıyla çalışıyorsunuz. Milletin parasıyla çalıştığınız böyle bir dönemde eğer kalkıp da bu ülkede yatırımcımızın önünü açmaz, onu daha da daraltır ve hemen basit bir olayda geriye çağırma gibi bir anlayışın, mantığın içerisine girerse kusura bakmasınlar, açık ve net söylüyorum, ben bunu 'ihanet' diye değerlendiririm. Bu konuları bir araya gelerek değerlendirmeyi önemli buluyorum" açıklaması yaptı.

Açıklamanın ardından gelen satışlarla BIST 100 endeksi günü 77955,65 puan ile (yüzde 0,72) 569,24 puan ekside tamamladı. 

Bankacılık endeksinde düşüş yüzde 1,78 oldu.

İşlem hacmi 3.895.565.802 TL olarak gerçekleşti.