Bileşik Endeks 76.000'i test etti

TCMB'den faiz indirimi beklentisinin etkisiyle para girişinin devam ettiği İMKB'de yeni zirveler test edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsada yeni gün 397 puan artışla 75.920 puandan başladı. Faiz indirimi ve kredi notu artışı beklentileri İMKB'yi 76.000 seviyesine taşıdı.

Çin ekonomisine ilişkin iyimser beklentiler Asya borsalarını yükseltirken, içeride de TCMB'den faiz indirimi ve kredi notu artışı beklentisinin devam etmesinin desteklediği para girişinin etkisiyle İMKB'nin yeni zirve seviyeleri test etti. 76.131 zirvesini gören borsada küçük çaplı kar satışlarına karşın pozitif görünüm sürüyor.

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi tarihin en düşük seviyesi olan 5,69 seviyesinde yer alıyor. Faiz indirimi beklentisinin devam ettiği yurt içi tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi, dün 5,82 seviyelerinden başladığı günü düşüş trendindeki hareketine devam ederek yüzde 5,73'den tamamlamıştı. Gösterge tahvilin bileşik faizinde yüzde 5,70 seviyesinin destek olduğunu belirten analistler, 5,80 ve 5,90 seviyelerinin ise direnç konumuna geldiğini kaydediyor.

ABD verileri ve mali uçurum kaygıları nedeniyle dolara ilgiyi zayıflatırken, Euro/Dolar 1.31'in üzerinde işlem görüyor. Yurtiçinde ise Dolar/TL'de bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.7835/1.7845 seviyesinde.

Yurtdışı borsalarda ise Asya'daki artı seyrin ardından Avrupa ve ABD vadeli endeksleri de yukarı yönlü seyir izliyor. ABD veri gündeminde bugün ADP özel sektör istihdam raporu ve ISM hizmet endeksi öne çıkmaktadır. Avrupa´da ise Euro bölgesi PMI hizmet endeksleri izlenecek.