BIST güne temkinli başladı

Bugün MB Para Politikası Kurulu faiz kararı ve Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında yapılacak görüşme takip ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tarihi zirvesini 92.262 puanla dün yenileyen Borsa İstanbul, faiz kararının açıklanacağı güne temkinli başladı. BIST 100 endeksi açılışını 123 puan artışla 92.235 puandan gerçekleştirdi. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,13 değer kazandı, bankacılık endeksi yüzde 0,05, holding endeksi ise yüzde 0,36 oranında yükseliş kaydetti.

Analistler, bugün Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında yapılacak görüşmenin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, görüşmeden serbest ticaret anlaşması ve Suriye ile ilgili konular başta olmak üzere önemli mesajlar gelebileceğini kaydediyor.

Merkez Bankası'nın Nisan ayının ardından Mayıs ayında da hem TL'nin TCMB'nin işaret ettiği seviyeden değerli olması hem de istendiği kadar büyümediği düşünülen ekonomiyi desteklemek için politika faizi ile koridorun alt ve üst bandında 50'şer baz puan indirime gitmesi bekleniyor.

Tahvil-bono piyasasında 13 Mayıs 2015 vadeli yeni gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 5.03 seviyesinde yer alıyor.

Paritedeki dalgalanmanın da etkisiyle dün 1.82’nin üzerine çıkan Dolar/TL bu bölgede kalmaya devam ediyor. Euro/Dolar 1.2870 sentten işlem görürken, Dolar/TL 1.8240 düzeyinde.