BIST, küresel borsalara paralel düşüşle açıldı

Borsa İstanbul, küresel pay piyasalarındaki satıcılı görünüme paralel güne düşüşle başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Global piyasalarda hisse piyasaları, küresel ekonomik büyümenin yavaşladığına yönelik endişeler ve ABD ile Çin arasındaki yeni gerilimlerin ticaret müzakerelerinde anlaşma sağlanmasını zorlaştıracağı kaygısıyla gerilerken, BIST 100 yurt dışı borsalara paralel negatif açıldı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi saat 10:01'de yüzde 0,60 düşüşle 93.135 puandan işlem gördü.

Öte yandan bugün açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi yılın 3. çeyreğinde beklentilere paralel olarak yüzde 1.6 büyüdü. TL'deki sert değer kaybı, finansal koşullardaki sıkılaşma ve iç talepteki yavaşlama büyümenin hız kesmesine neden oldu.

Vakıf Yatırım'ın notunda "Asya tarafında ticaret savaşı endişeleriyle Çin ve Japonya piyasaları satıcılı seyrediyor. Avrupa ve ABD piyasalarının da güne satıcılı başlaması bekleniyor. Yurt dışı piyasalardaki negatif eğilime bağlı olarak BİST'te de satış baskısı bekliyoruz" denildi.

Geçen haftadan bu yana açıklanan makro veriler dünyanın başlıca ekonomileri ABD, Çin ve Japonya'da ivme kaybına işaret ediyor. S&P 500 vadeli işlemleri yüzde 0.8 gerilerken, Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 1.4 kayıpla neredeyse üç haftanın en düşük seviyesine indi.

Küresel borsalar satış ağırlıklı hareket ediyorKüresel borsalar satış ağırlıklı hareket ediyor