BİST "Dünya Elmas Damgası" mutabakat zaptını imzaladı

Dünya Elmas Damgası (WDM) lüks tüketim piyasasında elmas ve mücevher endüstrisinin sağlığını ve gelecekteki büyümesini amaçlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa İstanbul ve Dünya Elmas Damgası Derneği (WDMF), Dünya Elmas Damgası (WDM) programlarını Türkiye'de uygulamak üzere mutabakat zaptı imzaladı.  

Borsa İstanbul açıklamasına göre, Mutabakat Zaptı'nı, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. İbrahim Turhan ile WDMF Başkanı Alex Popov, Başkan Yardımcısı  ve  Dünya Elmas Borsaları Federasyonu Başkanı Ernest Blom imzaladı. Borsa İstanbul, Dünya Elmas Borsaları Federasyonu'nun 28 üyesi arasında yer alıyor.

Mutabakat zaptı imza töreni, Belçika'nın Anvers kentinde gerçekleştirilen 36. Dünya Elmas Kongresi toplantısında gerçekleşti.

Turhan, uluslararası elmas endüstrisi ve ticareti için büyük önem taşıyan etkinlikte WDMF ile ilişkilerin temelini atmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, ortak tanıtım faaliyetlerinin bu yılın son çeyreğinde başlayacağını, mutabakat zaptının WDM'nin Türkiye'deki programlarının zenginleştirilmesi açısından önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Borsa İstanbul ve WDM'nin elmas ve elmasa dayalı kuyum ve mücevherat sektörü için daha fazla iş imkanı sağlanması yanında dünya çapında tüketici güveni yaratmak ve ticareti geliştirmek için çalıştığını ifade eden Turhan, kendilerinin de WDM'nin ana amacı olan daha sorumlu ticaret, tüketicinin korunması ve sektörün eğitimine katkıda bulunmayı ve dolayısıyla ticaret hacmini artırmayı dört gözle beklediğini bildirdi.

WDMF Başkanı Popov da, Borsa İstanbul'un ortaklığı ile WDM'nin Türkiye'deki önemli kuruluşlara ve perakendecilere erişim açısından güçlü bir iç desteğe kavuşacağını aktardı.

WDM lüks tüketim piyasasında elmas ve mücevher endüstrisinin sağlığını ve gelecekteki büyümesini amaçlıyor.

Mücevher perakendecilerini elmas konusunda eğiten, WDM akreditasyon programı ile tüketici güvenini sağlayan ve Yetkili Elmas Tüccarı kavramına dayalı olarak elmas ve elmaslı mücevherlerin tanıtımı için özel bir pazarlama programı yaratan WDM, kar amacı gütmüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir