"Bitcoin kısa sürede 10 bin doları geçecek"

Saxo Bank stratejisti Kay Van-Petersen, Bitcoin'in fiyatının kısa sürede 10 bin doların üzerine çıkacağını öngördü. Deutsche Bank stratejisti Ulrich Stephan ise, yatırımcılardan Bitcoin'den uzak durmalarını istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Saxo Bank'ın Asya kripto stratejisti Kay Van-Petersen, CME'nin Bitcoin vadeli kontratlarını işleme açmaya hazırlanmasının Bitcoin'e yeni bir ivme kazandıracağını öngördü.

"CME'nin bitcoin vadelileri, geleneksel kurumsal paranın baraj kapaklarını serbest bırakacak" diye konuşan Van-Petersen, bunun kripto paranın değerini yıl sonuna kadar 10 bin dolara ve 2019 ortasına kadar 10 katına çıkarabileceğini ifade etti.

Van-Petersen, 2016 Aralık ayında yaptığı açıklamada Bitcoin fiyatının 2017'de 2 bin dolara yükseleceği tahmininde bulunmuş, 2017'ye bin dolar seviyesinin altında başlayan Bitcoin mayıs ayında 2 bin doları geçmişti.

Bitcoin fiyatı şu sıralarda 8 bin 203 dolar seviyesinde.

"Bitcoin'den kaçının"

Öte yandan Deutsche Bank baş stratejisti Ulrich Stephan, dijital para Bitcoin'i bir yatırım aracı olarak görenleri uyardı.

Yatırımcılara Bitcoin'den kaçınmaları tavsiyesinde bulunan Stephan, buradaki dalgalanmaların çok büyük ve denetimin çok az olduğunu vurguladı.

Alman yatırımcıların hisse senetlerine yatırım yapmak konusunda isteksiz olduklarını belirten Stephan, ancak Bitcoin konusunda bir heyecan olduğunu da ifade etti.