BoE, faizde değişiklik yapmadı

İngiltere Merkez Bankası faiz oranında ve varlık alım programınında değişikliğe gitmedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Merkez Bankası (BoE) bugün gerçekleştirdiği Para Politikası Komitesi toplantısında faiz oranında ve varlık alım miktarında değişlik yapmazken, geçtiğimiz ay GBP'nin gösterdiği güçlü perfonmansın enflasyonun BoE'nin hedefini Kasım ayında tahmin edilenden daha az aşabileceğini işaret ettiğini bildirdi.

BoE PPK üyeleri bugünkü toplantıda faizin yüzde 0,25 ve varlık alım miktarının 435 milyar GBP'de bırakılması kararlarını oy birliği ile aldılar.

PPK toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, "GBP 3 Kasım'dan yayınlanan son tahminlerden bu yana ticaret ağırlıklı bazda yüzde 6'nın üzerinde değer kazandı. Bu tek başına enflasyonun orta vadeli hedefi kasım ayındaki tahminlerden daha az aşacağına işaret ediyor. İngiltere'nin AB ile ilişkilerinin geleceği konusunda piyasa katılımcılarını görüşleri gelişmeye devam ettikçe aylık bazda oynaklık sürecek" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, geçtiğimiz ay İngiltere ekonomisi konusunda çok az yeni haber olduğu belirtilirken, global ekonominin güçlendiği ancak risklerle karşı karşıya olunmaya devam edildiği de vurgulandı.

Çin'deki, Euro Bölgesi ve bazı gelişmekte olan piyasalardaki riskler ve politika belirsizliğinde artışın global ekonomiyi daha kırılgan hale getirdiğini ifade eden BoE, ancak Trump'un ABD'de daha gevşek mali politika izlemesi halinde bunun global ekonomide de büyümeyi artıracağını savundu.