Borsa 'petrol'den destek buluyor

Riskten kaçınma eğilimiyle endeks değer kaybederken, petrol fiyatlarının zayıf kalması düşüşü sınırladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Global büyümeye ilişkin endişelerle riskten kaçınma eğiliminin kuvvetlenmesi Borsa İstanbul'u aşağı çekerken, petrol fiyatlarındaki zayıf seyrin enerji ithalatçısı Türkiye açısından destekleyici etkisi, endekste kayıpların yurtdışına göre daha sınırlı kalmasını sağladı. BIST-100 endeksi yüzde 0.37 düşüşle 74,575.85 puandan kapandı. Bankacılık endeksi  yüzde 0.34 düşüşle günü bitirdi.

Borsa İstanbul'da en yoğun işlem gören üç hisse senedi arasında değişim kaydetmeyen Garanti Bankası, yüzde 1.44 gerileyen Halkbank ve değişim kaydetmeyen Vakıfbank yer aldı. BIST-100 endeksindeki hisselerin işlem hacmi 4.15 milyar lira ile 200 günlük ortalama olan 2.99 milyar liranın üzerinde gerçekleşti.

Küresel ekonomide yavaşlama olabileceğini gösteren ABD verilerinin dün piyasalarda yarattığı sert dalgalanmanın ardından TL bugün de dolar karşısında değer kaybederken, kayıpları petrol fiyatlarındaki düşüş sınırladı. Bankacılar, jeopolitik risklerin sürmesine karşın geçen hafta Türkiye'de onlarca kişinin ölümüne neden olan çatışmaların bu hafta sona ermesinin ve dün açıklanan cari açık verilerinin TL'deki pozitif ayrışmayı desteklediğini belirttiler.

Gelişmekte olan bazı ülke para birimlerindeki değer kaybı bugün yüzde 1'i aşarken TL'deki kayıp ise yüzde 0.17 seviyesindeydi. Dolar günü 2,2760 liradan, 2,9010 liradan tamamladı.