Borsa güne hızlı başladı

Küresel piyasalardaki pozitif hareketlere paralel olarak Borsa İstanbul 100 endeksinde ilk işlemler yüzde 1'e yakın kazanımla gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa, küresel piyasalarda görülen pozitif hareketlere paralel olarak güne alıcılı başladı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 737 puan artışla 98.103 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,76 oranında değer kazandı.
Endeks, dün kâr satışları ile düşüşe geçerek günü yüzde 0,18 azalışla 97.366 puandan tamamlamıştı.

Küresel hisse senedi piyasaları dün ABD'den açıklanan özel sektör istihdam verisinin beklentilerin üzerinde çıkmasının ardından pozitif bir seyir gösterdi.

Şeker Yatırım, "Yurt dışı piyasalardaki pozitif görünüm paralelinde güne alıcılı bir seyirle başlamasını beklediğimiz endeksin sonrasında yükseliş denemelerini sürdürmesini bekliyoruz" dedi.

Yurt içinde borsa açısından açıklanması beklenen kritik bir veri bulunmazken, yurt dışından açıklanacak önemli veriler arasında 15:30'daki ABD tarım dışı istihdam verisi bulunuyor.

Analistler, ABD tarım dışı istihdam verisinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ederek, BIST 100 endeksinin 96.400 ve 94.500 seviyelerinin destek, 97.700 ve tarihi zirvesi konumundaki 98.795 seviyesinin direnç konumunda olduğunu söyledi. Dolar/TL'nin ise 3,52 kritik desteğinin üzerinde tutunduğunu kaydeden analistler, bu seviyenin kırılması durumunda düşüşün ivme kazanabileceğini söyledi.