Borsa güne yatay başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yatay hareketle 102.033 puandan başladı. Piyasalarda ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakereleri ve Brexit gelişmeleri izleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,06 değer kazancıyla 102.033 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,11, holding endeksi yüzde 0,20 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,72 ile turizm, en çok gerileyen ise yüzde 1,14 ile elektrik oldu.

Dün, dünya borsalarındaki yükselişlerin etkisiyle analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 102.500 puanın üzerini test eden BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,23 primle 101.971 puandan tamamladı.

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz değişiklikleri konusunda "sabırlı olacağız" ifadesini ilk kez kullandığı ocak ayı toplantısının tutanakları dün akşam yayımlandığını anımsattı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın söylemleri ile ilk sinyallerini geçen yılın aralık ayında verdiği "güvercin" duruşun, ocak ayı toplantısının karar metninde kullanılan "sabırlı olacağız" ifadesi ile desteklendiğini ifade eden analistler, dün yayımlanan tutanakların da kısa ve orta vadede Fed'den önemli bir değişiklik beklenmemesi gerektiğine işaret ettiğini bildirdi.

Analistler, Fed toplantısı sonrası piyasalarda etkili olan "bu yılın sonuna kadar faiz artırımı olmayacağı" fiyatlamalarının, tutanaklar sonrasında da devam ettiğini belirterek, Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülke varlıklarına yatırımcı ilgisinin sürmesini beklediklerini kaydetti.

Analistler, ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakereleri ve Brexit gelişmelerinin de yatırımcıların gündeminde olduğunu söyledi.

Fed sonrası dolar/TL'de ne bekleniyor?Fed sonrası dolar/TL'de ne bekleniyor?