Borsa haftaya tedirgin başladı

Doların tarihi zirveye yaklaşması nedeniyle borsada negatif bir seyir bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul 100 (BİST) endeksi güne 14 puan düşüşle 82.631 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalam yüzde 0,02 oranında değer kaybetti.

Moody's, beklentilere paralel şekilde Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir değişikliğe gitmezken; önemli bir veri akışının bulunmadığı bugün, zayıf TL'nin hisse senetleri üzerinde devam eden baskısıyla BIST'te negatif seyir bekleniyor.

Endekste hisse bazında ise, birleşme kararı alınan Hürriyet Gazetecilik ve Doğan Gazetecilik izlenecek. Hürriyet Gazetecilik, tüm aktif ve pasifini bir bütün halinde devralmak suretiyle, Doğan Gazetecilik ile birleşme kararı aldı. Ayrılma hakkı kullanım fiyatı 0.66 TL olarak belirlendi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin "negatif" görünüm ile Baa3 düzeyinde olan kredi notunu güncellemedi ve kredi notuna dair bir değerlendirme yayımlamadı.

BIST-100 endeksi Cuma günü dolardaki küresel değer kazancı ve beklentilerin üzerinde gelen cari açık verisinin yanı sıra, hafta sonu öncesinde Türkiye'ye ilişkin değerlendirme yapması beklenen Moody's riskini almak istemeyen yatırımcıların satışlarıyla yüzde 1 kayıpla kapanmıştı.

VİOP'ta ilk işlemler ekside

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Nisan sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.25 düşüşle 101.0750 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL Nisan sonu kontratları ise yüzde 0.29 yükselişle 2.6508 seviyesinde seyrediyor.