Borsa İstanbul ile WDM'den işbirliği

Borsa İstanbul ile WDM, elmasın tanıtımı için işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma sonrası yapılan açıklamalarda iki kurum da anlaşmanın önemine ve zamanlamasının doğruluğuna dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul ile World Diamond Mark Foundation (Dünya Elmas İşareti Kuruluşu-WDM), elmas ve elmaslı mücevherlerin Türkiye ve diğer önemli pazarlarda tanıtımı için işbirliği yapacak. 

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Borsa İstanbul ile WDM, elmas ticaretini Türkiye’de ve diğer önemli piyasalarda kurumsallaştırmak amacına yönelik, iki kurum arasındaki işbirliğini somutlaştırmak üzere bir anlaşma imzaladı. İki kurum, bu amaca yönelik olarak, Borsa İstanbul’un geniş ilişki ağı ile Avrupa, Orta Doğu ve Asya’da erişim sağladığı piyasalardan faydalanacak. 

Anlaşmayı Borsa İstanbul adına imzalayan Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, Borsa İstanbul’un, tüketicilerin elmas talebi ve güvenini güçlendirmeye yönelik WDM’nin yürüttüğü çalışmalara destek verme kararının zamanlamasına dikkati çekti. 

'WDM, işbirliği için ideal kurum'

Dinç, "Uluslararası elmas ve elmaslı mücevher endüstrisi, lüks tüketici ürünleri pazarında ciddi bir rekabetle karşı karşıya. Dünya Elmas Borsaları Federasyonu şemsiyesi altında faaliyet gösteren WDM'nin, hem elmas ve elmaslı mücevherlere talebi artırmak hem de endüstrideki yüksek kaliteli mücevher işçiliği sektöründe yeni istihdam yaratma çalışmalarını desteklemek açısından ideal kurum olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 

WDM Başkanı Alex Popov, Borsa İstanbul’un liderliğinden, WDM’nin amaçlarını kavrayışından ve WDM’nin hedeflerini benimsemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:  "Türk elmas, kıymetli taş ve mücevher sektörü ve ticareti, WDM’nin elmas ve elmaslı ticaret tanıtım programlarını  benimseme ve uygulama açısından özel bir konuma sahip. Türkiye; Avrupa, Orta Doğu ve Asya arasında bir ticaret kapısı olarak, Borsa İstanbul ve önemli sayıda üçüncü tarafla birlikte WDM elçisi olarak önemli bir rol oynayacaktır. Biz, Türkiye’nin hem hedef pazarlarında elmas tanıtımı için öncü bir rol oynayacağını hem de WDM’nin etkinliklerinin faydalarını yaşayacak ilk endüstrilerden biri olacağını düşünüyoruz." 

'Çok iyi bir zamanlama'

Dünya Elmas Borsaları Federasyonu (WFDB) Başkanı ve aynı zamanda WDM Başkan Yardımcısı Ernest Blom ise  Borsa İstanbul ile yapılan anlaşmanın çok iyi bir zamanlamayla gerçekleştiğini belirtti.  Blom, "Türkiye; hem gelişmiş hem gelişen piyasalara erişimi, endüstrideki güçlü ve geniş tabanı ile dikkate alındığında, WDM için müthiş bir değer yaratacak. Aynı zamanda Türk elmas endüstrisi de WDM programlarının perakendecilere ve hedef piyasalara getireceği katma değerden faydalanacak, elmas ve elmaslı mücevher satışını artırma imkanı bulacak" görüşünü de paylaştı.