Borsa İstanbul'dan şirketlere bilgilendirme semineri

Borsa İstanbul'da işlem gören ve işlem görmek için başvuran şirketlerin yöneticilerine yönelik bilgilendirme semineri gerçekleştirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa İstanbul'da işlem gören ve işlem görmek için başvuran şirketlere yönelik bilgilendirme semineri düzenledi. 

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Borsa İstanbul Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, halihazırda Borsa'da işlem gören ve işlem görmek için başvuran şirketlerin yönetim kurulu başkanları, yönetim kurulu üyeleri, genel müdürleri ve finansmandan sorumlu genel müdür yardımcıları katıldı. 

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Borsa'daki şirketlerin kendi bünyelerinde aldıkları kararlarda Borsa İstanbul uygulamalarını, pazar işleyişlerini ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) ilişkin hususları biraz daha detaylı bilmelerini temin etmek amacıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Borsa İstanbul'un yaptığı birtakım uygulamalara ilişkin olarak bilgi almak amacıyla şirketlerden zaman zaman kendilerine ziyaretler olduğunu aktaran Yılmaz, "Bizim gerek pazar değişiklikleri gerekse şirketler hakkında aldığımız birtakım kararların arka planını zaman zaman tam bilmek istediklerini ifade ediyorlar. Biz, tüm uygulamalarımız şeffaf olsun, şirketlerimizin bu konuda tereddüt ettikleri, sormak istedikleri konular varsa bunları bizlerle paylaşsınlar, biz de bunlara cevap verelim istiyoruz. Bundan sonraki süreçte şirketlerimizle benzer toplantılar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi. 

Seminer kapsamında ilk olarak Pay Piyasası bölümü tarafından İşlem Görme Esasları'na ilişkin bir bilgilendirme yapıldı. Ardından Pazarlama bölümü, sermaye piyasalarının sunduğu imkanlar ve şirketlerin ihraç edebilecekleri Borsa İstanbul'da işlem gören diğer sermaye piyasası araçları konusunda bilgi aktardı. 

Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği'nin medya-yatırımcı ilişkileri konusunda yaptığı bilgilendirmenin ardından, Kotasyon bölümü tarafından pazarlar ve pazar değişimleri konularında bilgilendirme yapıldı. Seminerin ikinci kısmında ise kamuyu aydınlatma konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar ile endeksler konularında bilgilendirmede bulunuldu. 

Seminer sonrası şirket yöneticileriyle birebir görüşülüp sorularına cevap verilirken, gerekli bilgi ve dokümanlar da sunuldu. Yoğun talep nedeniyle seminerin ikincisi sonbaharda düzenlenecek.