Borsa kötü açıldı

Doların tarihi zirvelerde gezinmesi nedeniyle hisse senetleri piyasasında kayıplar devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Dolar kurunun 2,6572 ile tarihi zirve yapması sonrasında haftanın ilk işlem gününü kayıplarla kapatan Borsa İstanbul (BİST), bu sabah da negatif bir görüntü veriyor. 

Gece yurtdışı işlemlerde 2,6730 seviyelerine kadar yükselen dolar/TL'de yeni tarihi zirveler oluşurken, kurda etkili olan yükseliş endeks üzerindeki baskının sürmesine neden oluyor. 

Bu baskı sonrasında BİST 100 endeksinde ilk işlemler 327 puan düşüşle 81.609 puandan gerçekleşti. Hisse senetleri ortalama yüzde 0,40 oranında değer kaybetti. 

Euro/dolar paritesinin 1,0520'e kadar geri çekilmesi ABD Doları'nın diğer para birimleri karşısında güçlenmesine neden olurken, TL'deki değer kaybının daha fazla yaşanması dikkat çekiyor. Doların tarihi zirveden uzaklaşmaması ve rekorlarını yenilemesi nedeniyle hisse senetleri piyasasında satıcılı seyrin sürmesi bekleniyor. 

Teknik seviyeler

Endekste kısa vadeli göstergelerin bozulduğuna dikkat çeken analistler, zayıf seyrin devam edebileceğini belirtiyor. 

Analistlere göre; endeksin 81.350'nin altına sarkması ve kapanış yapması, teknik olarak geri çekilmelerinin düzeltme boyutunda çıkıp kısa vadeli bir düşüş trendine dündüğünü gösterebilir. Bu nedenle 81.350'nin altında mevcut pozisyonları azaltmanın yararlı olacağı kaydediliyor. Endekste yaşanabilecek olası gün içi tepkilerde ise 82.800 seviyesi ilk direnç konumunda olacak. 

VİOP ilk işlemler ekside

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Nisan sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.75 düşüşle 99.3750 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL Nisan sonu kontratları ise yüzde 0.69 yükselişle 2.6846 seviyesinde seyrediyor.