Borsa okulu açılıyor

Borsa Okulu, için gong 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü çalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Ünver, finansal okuryazarlığı yaygınlaştırmak ve bilinçli yatırımcı sayısını artırmak için planlanan "Borsa Okulu"nun, 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü kapılarını açacağını bildirdi. Ünver, Borsa Okulu'nun sadece katılımcılara değil Türkiye ekonomisine de orta ve uzun dönemde fayda sağlayacağını kaydetti.

Gündem Medya Grubu, Bahçeşehir Üniversitesi ve SPYD'nin, finansal okuryazarlığı yaygınlaştırmak ve bilinçli yatırımcı sayısını artırmak için gerçekleştirdiği işbirliğiyle Borsa Okulu'nda piyasalara ilişkin eğitim verilecek.
11 Mayıs 2013 Cumartesi gününden itibaren Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Beşiktaş merkezinde eğitime başlayacak okula ilişkin açıklama yapan Arif Ünver, Türkiye'nin, yakaladığı ekonomik gelişimi daha yukarılara taşıma amacıyla sermaye piyasalarını etkin bir şekilde devreye almak istediğini, bu bağlamda piyasaların varoluş sebebi olan tasarruf sahiplerinin bilinçlenmesinin arzu edilen ekonomik gelişimin yakalanması adına büyük önem arz ettiğini belirtti.
SPYD Başkanı Arif Ünver, şunları kaydetti:
"Tasarruf sahiplerinin, sadece teorik anlamda değil teori ve pratiğin harmanlanmış haliyle donatılması, amaca hizmet açısından daha verimli ve sonuç odaklı bir modeldir.
Piyasa katılımcılarının bilinç düzeyinin yükselmesi, piyasalarda fiyatların daha gerçekçi olmasına fayda sağlarken, tasarruf eğiliminin artması ve sağlıklı dağılımını da destekleyecektir.
Gerçekleştireceğimiz, eğitim sonrası sadece katılımcılar değil, dolaylı olarak orta ve uzun dönemde ülkemiz ekonomisi fayda sağlayacaktır."

Borsa oyun mu yatırım mı?

Öğrenciler, finansal piyasalarda kariyer yapmak isteyenler, borsaya ilgi duyanlar, sektörün önde gelen isimlerinden borsa dersleri alma fırsatı yakalayacak.
Sektör profesyonelleri, aracı kurum patronları, spekülatörler ve halka açık şirket profesyonelleri, tecrübelerini, bilgilerini ve sırlarını katılımcılarla paylaşacak.
Programa katılanlar borsanın "Oyun mu, yatırım mı?" olduğunun farkını anlayabilecek, piyasadaki risklere karşı uyanık ve dirençli olmanın ipuçlarını uzman isimlerden öğrenecek.
Mali piyasalar, bilanço gelir tabloları okuma, temel analiz, teknik analiz, grafik alım/satım aşaması, türev piyasalar, yatırım stratejisi belirleme başta olmak üzere çok kapsamlı bir eğitim programının yanı sıra kursa katılanlar, piyasadaki tüm ayrıntıları sektör profesyonellerinden dinleyecek.
Açıklamada eğitmenlere ilişkin şu bilgiler verildi:
"Borsa okuryazarlığı eğitimi 20 yılı aşkın süredir, brokerlikten, portföy yöneticiliğine birçok alanda çalışmış ve halen SPYD Başkanlığını yürüten Arif Ünver, ülkemizde Türev piyasaların başlangıcından bu yana önde gelen kurumlarda görev almış halen foreks piyasalarda aktif olarak yöneticilik yapan Levent Kerik ve uzun yıllar sermaye piyasalarında görev yaptıktan sonra denetim ve müşavirlik alanında faaliyet gösteren Dursun Ali Yaz tarafından verilecektir. Eğitmenlerin ortak özellikleri profesyonel yaşantılarına devam ederken önde gelen üniversitelerimizde birikimlerini paylaşarak kariyerlerini sürdürmeleridir.
Sermaye piyasalarında başarıları tescilli, gerek aracı kurum sahibi gerekse büyük oyuncu sıfatı taşıyan isimler tecrübeleri ile eğitime renk katacaklar. Piyasanın duayen isimlerinden Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç, AK Portföy Genel Müdürü Alp Keler, uzun yılar SPK'da görev alan piyasaların önemli isimlerinden ve şu an Işıklar Enerji Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Eser, borsanın kurulduğu günden bugüne hisse senedi piyasalarında aktif rol alan Piramit Menkul Değerler'in ortağı Kubilay Yıldız, önde gelen yatırımcılardan Hakan Derinkök - Murat Güler tecrübe ve birikimlerini katılımcılar ile paylaşacak.
Eğitimle ilgili bilgi 212 381 59 36 numaralı telefondan ve busem@bahcesehir.edu.tr, www.busem.bahcesehir.edu.tr adreslerinden alınabiliyor.