Borsa sınırlı yükselişle açıldı

Yurtiçi piyasada bugün reel efektif döviz kuru endeksi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa yeni güne sınırlı yükselişle başladı. Açılışını 288 puan artışla 81.011 puandan gerçekleştiren İMKB’de en yüksek 81.219 seviyesi test edildi. Endeks hafif gevşemeyle 80.800 seviyesine doğru çekildi.

Analistler, her ne kadar dün İMKB'nin Avrupa'daki negatif havadan pozitif yönde ayrıştığı görülse de küresel piyasalardaki satış baskılarının devam etmesi durumunda yurt içinde de destek seviyelerine doğru geri çekilmenin görülebileceğini kaydediyor.

Avrupa hisse senedi piyasalarının ve Merkez Bankası'nın açıklayacağı ocak ayı reel efektif döviz kuru endeksinin takip edileceğini ifade eden analistler, endeksin 80.000 seviyesinin destek 81.500 ve 82.500 seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

Öte yandan tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne yüzde 5,83 seviyesinden başladı. Dün güne yüzde 5,81 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi, beklenenin üzerinde gelen ocak ayı enflasyon verisi sonrası sınırlı bir yükselişle bugün valörlü işlemlerde yüzde 5,84'den kapattı.

Analistler, bugün Merkez Bankası'nın son dönemde para politikasını yönlendirirken önemli bir gösterge olarak takip ettiği reel efektif döviz kuru endeksi verilerini takip edecek olan piyasanın genelde yatay hareket edeceğini belirtiyor.

Döviz piyasasında ise Dolar/TL 1.7640, Euro/TL 2.7750 seviyesindeler.