Borsa yatay açıldı

Yunanistan odaklı gelişmelerle volatilite yaşaması öngörülen borsa güne hafif ekside başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi güne 60 puan düşüşle 83.216 puandan başladı. Açılış itibari ile hisse senetleri yüzde 0,60 oranında değer kaybetti.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Haziran sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.32 düşüşle 101.6500 seviyesinde işlem görüyor.

Borsada gözler artık IMF ödemesi için son beş güne giren Yunanistan'ın kreditörlerle bir anlaşmaya mı varacağı yoksa temerrüde mi düşeceğine döndü. Bu belirsizlikten dolayı volatilite yaşanabileceği belirtiliyor.

Tera Menkul Değerler araştırma raporunda yerel verilerin bugün sakin olacağı fakat piyasaların yarın gerçekleşecek olan Yunanistan konulu Eurogroup toplantısı öncesinde hafif bir volatilite yaşamasına rağmen "Cazip değerlemeler ve kısa vadede gelişme gösteren makro parametrelerden dolayı Türkiye piyasalarının diğer piyasalardan bu dönemde daha iyi performans göstereceğini tahmin ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yurt içinde bugün önemli bir verinin açıklanması beklenmezken, ABD'de açıklanacak olan Michigan tüketici güven endeksi izlenecek.

Almanya Başbakanı Angela Merkel yarın gerçekleştirilecek Eurogrup toplantısına dikkat çekerek, "Pazartesi günü piyasalar açılmadan önce Yunanistan konusunda bir çözüm bulunmalı" diyerek euro bölgesi maliye bakanlarına uyarıda bulundu.

Siyasi cephede ise AK Parti'nin de bugün Meclis başkanı adayını açıklamasıyla beraber Meclis'te grubu olan dört parti de adayını açıklamış olacak. Öte yandan CHP'nin adayı Deniz Baykal bugün Meclis'te bulunan diğer üç partinin liderleri ile buluşacak.