Borsa yatay açıldı

Jeopolitik gelişmeler ve yönünü yukarı çeviren kur etkisiyle borsa güne yatay başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fed'in seri faiz artırım ihtimalinin azalması ve kur desteğiyle dün gün içinde tarihi zirveyi yenileyen borsa, yılın en düşüğünü gören kurun bu seviyelerde tutunamaması, Katar eksenli jeopolitik gelişmeler ve Türkiye-Almanya ilişkilerindeki olumsuz sinyallerle gerilemesi sonrası bugün yatay açıldı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi 21 puan artışla 98.213 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,02 oranında değer kazandı.

BIST 100 endeksi dün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 99.278 puanı görmesinin ardından etkisini artıran kâr satışları ile düşüşe geçmiş ve önceki kapanışa göre yüzde 0,68 kayıpla 98.192 puandan kapanmıştı.

Analistler, Katar'la bazı Arap ülkeleri arasındaki krize ilişkin gelişmelerin piyasaların gündeminin ilk sırasına yerleştiğini belirterek, ABD'de Trump'ın altyapı yasa tasarısı ile ilgili açıklamalarının da izleneceğini dile getirdi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Bahreyn ve Yemen'in terörizmi desteklediği gerekçesiyle Katar ile ilişkilerini kestiğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar, Rusya, Kuveyt ve Suudi Arabistan liderleriyle telefonda görüşerek Katar konusundaki son gelişmeleri ele aldı ve diyaloğun önemini vurguladı.

Halk Yatırım'ın değerlendirilmesinde, Almanya ve Katar ile ilgili gelişmelere işaret edilerek, "Jeopolitik gerginliklerin etkisiyle dün 3.53 seviyesini gören dolar/TL, bu sabah ise 3.5220 yakınlarında dalgalanıyor. Jeopolitik gelişmeler yakından takip edilecek" denildi.