Borsa yeni rekorla kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtiçi piyasada pozitif görünüm devam ediyor. Bugün açıklanan cari açık verisinin beklentiler ölçüsünde daralmaya devam etmesi ve MB Başkanı'nın açıklamaları sonrası İMKB'de alıcılı seyir desteklendi. 77.360 puanla tarihi zirvesini bir kez daha yenileyen Bileşik Endeks seansı 591 puan artışla 77.326 puandan tamamladı. Borsada ilk seansta 1.7 milyar liralık işlem hami kaydedildi.

Cari işlemler açığı, Ekim'de 1.96 milyar dolar ile beklentilere paralel gerçekleşti. TCMB verilerine göre Ocak-Ekim'de cari açık geçen yılın aynı dönemine göre, 23.872 milyar dolar azalarak 41.095 milyar dolara geriledi. 

Gelecek hafta yılın son PPK toplantısının gerçekleşecek olması ve söz konusu toplantıya ilişkin faiz indirim beklentileri nedeniyle Başçı’nın vereceği mesajları takip eden piyasa açıklamalardan önemli notlar aldı.  TCMB Başkanı Erdem Başçı, Antalya'da para politikaları konulu konferansta yaptığı konuşmada; büyümeyi destekleyici adımlar attıklarını ve temmuzda atılan adımın etkisinin kasımdan itibaren görülmeye başlanacağını belirterek, "Şu an aşırı bir tedbir almaya gerek yok. Politika ve gecelik faizde ölçülü bir indirim yeterli olur diye düşünüyoruz" dedi.

Tahvil-bono cephesinde ise bugün Hazine ihalesi bekleniyor. Gösterge faiz yüzde 5.76 seviyesinde yatay. 24 Eylül 2014 itfalı gösterge tahvilin yeniden ihracı öncesinde rekabetçi olmayan tekliflerde (ROT) tamamı piyasa yapıcı bankalardan (PY) 330.9 milyon TL borçlanma gerçekleştirildi.