Borsada dalgalı seyir bekleniyor

Güne yatay başlayan BIST'in haber, kur ve yurt dışı piyasaları takip ederek dalgalı seyrini sürdürmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suruç'ta önceki gün meydana gelen patlamanın ardından artan jeopolitik risk endişeleri ve kurdaki yükselişle dalgalanan endeks güne yatay bir başlangıç yaptı. 

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi güne 153 puan artışla 81.736 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,19 oranında değer kazandı. 

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ağustos sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.02 yükselişle 100.1500 seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL Temmuz sonu kontratları ise yüzde 0.14 düşüşle 2.6951 seviyesinde seyrediyor.

Analistler, BIST 100'de teknik olarak 81.200 desteğinin kırılması halinde 80.800 puana doğru düşüş yaşanabileceğini, yukarı yönlü hareketlerde ise 82.000 ile 82.400 puan seviyelerinin direnç konumunda bulunduğunu belirtiyor.  

Endekste ayrıca ikinci çeyrek bilançolarını açıklayacak şirket hisseleri de yakından izlenecek. Şirketlerin ikinci çeyrek bilanço dönemi bugün Türk Telekom'un açıklayacağı sonuçlarla başlıyor. 

Bugün içeride Bakanlar Kurulu toplantısını takip edecek olan piyasalar, dışarıda ise ABD'den gelecek konut verilerini izleyecek. 

Koalisyon görüşmeleri

Koalisyon görüşmeleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, dün bir araya geldi. Çelik, CHP ile koalisyon yöntemi konusunda uzlaştıklarını belirterek, hafta sonuna doğru heyetler olarak tekrar bir araya gelerek, hangi konu başlıkları üzerinde durulacağını belirleyeceklerini ifade etti. Bütün konu başlıklarını değerlendirebilmek için 10-15 günlük bir zamana ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Çelik, bu sürecin bitimine doğru Genel Başkanlara sunum yapılacağı bilgisini verdi. Çelik, bu sunumun ardından ortaya çıkacak fotoğrafa göre koalisyon müzakerelerine geçilip geçilmeyeceğine karar verileceğini açıkladı. 

Bugün açıklanacak veriler 

11.30 İngiltere, Merkez Bankası Toplantı Tutanakları 

17.00 ABD, haziran ikinci el konut satışları