Borsada hafif kar satışları izleniyor

Piyasada bugün Hazine'nin yapacağı ihaleler ve Avrupa ile ABD'den gelecek veriler izlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Son 8 gündür yükselişini sürdüren ve tarihi zirvesine yaklaşan borsada yeni gün sakin başladı. Endeks açılışını 20 puan eksiyle 86.091 puandan yaptı. Borsanın günün ilk dakikalarında kar satışıyla 85.700 seviyelerine doğru gevşediği görülüyor.

Analistler bugün Hazine'nin yapacağı ihale sonuçlarının yurtiçi piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, yurtdışında ise Avrupa ve ABD'de yoğun veri akışının takip edileceğini kaydediyor.

Endeksin teknik olarak 85.900 üzerinde kalması durumunda tarihi zirvesini test etme ihtimalinin artacağını ifade eden analistler, 86.437 puanın kapanış zirvesi, 86.787 puanın ise gördüğü en yüksek seviye olarak güçlü direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

Bugün Avrupa piyasaları da Paskalya tatili sonrası açılıyor. Avrupa'dan gelecek PMI verileri endekslerin yönünde etkili olması bekleniyor.

Tahvil-bono piyasasında ise MB'nin likiditeyi sıkma planına bağlı baskı devam ediyor. Gösterge faiz yüzde 6.41 bileşik seviyesinde. Merkez Bankası, bu sabah 2.5 milyar TL'lik repo ihalesi açtı.

Bugün faiz cephesinde ayrıca Hazine ihaleleri de takip edilecek. Bugün 14 aylık kuponsuz tahvil ile 10 yıllık sabit kuponlu tahvil yeniden ihraç edilecek.

Döviz tarafında yurtdışı piyasalara ve buna bağlı paritedeki hareketler izleniyor. Euro/Dolar paritesi 1.2868 seviyesinde yer alırken, içerde Dolar/TL 1.8070 ve Euro/TL 2.3265 düzeyinde işlem görüyor.