Borsada tırmanış sürüyor

Yurtiçi piyasada Merkez Bankası faiz toplantısından çıkacak kararlar bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Haftaya yükselişle başlayan borsada, alıcılı seyir devam ediyor. Dün bankacılık hisseleriyle yeni bir rekor kapanış gerçekleştiren İMKB'de bugünkü açılış 378 puan artışla 77.844 seviyesinden yapıldı. Zirve seviyeleri yenilemeye devam eden endeks 78.136 puana kadar yükseldi.

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne yatay bir açılış yaparak yüzde 5,74 seviyesinden başladı. Dün bir haftayı aşkın süredir dar banttaki sıkışmasını devam ettiren gösterge tahvilin bileşik faizi bugünkü valörlü işlemlerde günü yüzde 5,74'den kapatmıştı.

Yurtiçi piyasada Merkez Bankası faiz toplantısından çıkacak kararlar bekleniyor. Merkez Bankası'nın yavaşlayan ekonomik aktiviteyi desteklemek ve TL'nin aşırı değerlenmesini önlemek için politika faizinde ve faiz koridorunun alt bandında ölçülü bir indirim yapması beklenirken, TCMB'nin faiz koridorunun üst bandında da indirim yapabileceği öngörülüyor ancak bu beklenti genele yayılmış değil.

Piyasanın PPK toplantısından çıkacak kararları zaten fiyatlara yansıtmış olduğu belirtilirken, ancak beklendiği üzere politika faizi ve koridorun alt bandında yapılacak indirimler yine de gösterge faizde aşağı harekete neden olacağı kaydediliyor.