Borsadan bir rekor daha

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL - Banka hisseleri öncülüğünde yükselen İMKB 76,242 ile yeni tarihi zirvesinden kapandı.

Bundesbank'ın Alman ekonomisi için önümüzdeki yılın büyüme beklentilerinde yaptığı aşağı yönlü revizyon küçük çaplı kar satışlarına neden olurken, öğleden sonra ABD'de beklentilerin üzerinde gelen tarım dışı istihdam verisi piyasalara moral verdi.

İMKB'de ikinci seansta alımlar artarken, endeks banka hisseleri öncülüğünde yeni tarihi zirvesine ulaştı. Gün içerisinde en yüksek 76.346 seviyesini test eden Bileşik Endeks, 456 puan artışla 76.242 puandan günü tamamladı. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 1.24 değer kazanırken, 3 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Öte yandan tahvil-bono piyasasında bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 5.78/5.75 seviyesinde olan 24 Eylül 2014 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi spot kapanışta yüzde 5.76, valörlü kapanışta yüzde 5.77 seviyesindeydi.

Gösterge faizin de bugün dar bantta kaldığını söyleyen bir bankanın tahvil-bono işlemcisi, "Bugün hem haftanın son günü hem de artık  yılsonu yaklaşıyor.  Dolayısıyla kimse mevcut pozisyonunu bozmak istemiyor" dedi.

Euro zayıfladı

Yurtdışı piyasalara odaklı bir seyir izleyen Dolar/TL gün içinde dar bantta hareket ederken, euro/dolar paritesindeki düşüşe paralel euro/TL ve sepet bazında TL geriledi, gösterge faiz de dar bantta kaldı.

Euro, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Jozef Makuch tarafından gelecek yıl faiz indirimine gidilebileceği açıklamasının ardından dolar karşısında kayıplarını artırdı.

Gün sonunda Euro/Dolar 1.2935 seviyesinde işlem görürken, yurtiçinde dolar 1.7920, euro 2.3120 liradan kapandı.