Bullard: Faizler 2017 boyunca düşük kalabilir

Düşük faizin yıllardan beridir sürdürüldüğünü belirten Bullard, "Faiz oranları 2017 boyunca düşük kalabilir" dedi. Bullard ayrıca, Trump'ın politikalarının yüksek enflasyona yol açıp açmayacağını izleyeceklerini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, faiz oranlarının 2017 boyunca düşük kalabileceğini, Trump yönetiminin politikalarını daha yüksek enflasyon veya büyümeye yol açıp açmayacağı konusunda henüz net bir algı bulunmadığını söyledi.

Hali hazırda yüzde 0,5-0,75 olan hedef faiz oranının düşük büyüme, düşük enflasyon oluğuna sıkışmış bir ekonomi için aşağı yukarı uygun olduğunu savunan Bullard yaptığı açıklamada, "Bu durum yıllardan beri devam ediyor ve çabuk bir şekilde tersine dönmesi muhtemel değil. Göreceli olarak düşük politika faizi uygun olmaya devam edecek" diye konuştu.

Enflasyon beklentileri düşük seyrediyor

Bullard ayrıca, Trump yönetiminin büyük vergi indirimi ve altyapı harcamaları yapacağı ve bunun tam istihdama yakın olduğu değerlendirilen ekonomide enflasyonu ateşleyebileceği konuşmalarına karşın, enflasyon beklentilerinin düşük seyretmeye devam ettiğini vurguladı.

Bullard, "Şu ana kadar aşırı bir enflasyonist baskı oluştuğu görünmüyor" şeklinde konuştu.