Bullard: Fed bilançosu küçültülmeli

Bullard, Fed'in faiz oranları konusunda yapacağı bir şey kalmadığını savunarak, Fed için doğal gelecek adımın bilançosunu küçültmeye başlamak olacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in faiz oranları konusunda yapacağı bir şey kalmadığını savunarak, Fed için doğal gelecek adımın bilançosunu küçültmeye başlamak olacağını söyledi. 

Londra'da düzenlenen bir toplantıda konuşan Bullard, "Şu anda faizler konusunda yapmamız gereken bir şey kaldığını düşünmüyorum. Bizim için yapacak tek bir şey kaldı, o da bilançoyu normalleştirmeye başlamak. Benim dünya görüşümü göre bu atılması gereken doğal adım"
dedi.

Bullard konuşmasında Fed'in bilançosunu, kendisine gelecekte yine niceliksel gevşeme adımları atma alanı verecek seviyelere indirmesinin en az 5 yıl alacağına inandığını da ifade etti.

Bullard, "Bilançonun nasıl küçültüleceğinin önemi yok, bilanço büyüklüğünün daha geleneksel bir büyüklüğe düşürülmesi muhtemelen minimum 5 yıl alacak" diye konuştu.

Fed'in bilançosunu küçülterek politika faiz konusunda her hangi bir sinyal vermeyeceğini ifade eden Bullard, ABD hükümetinin büyümeye odaklanmasını memnuniyetle karşıladığını da belirtti.