Burgan Bank'tan 'Moody's' açıklaması

Burgan Bank, dün Moody's'in kendileri ile ilgili verdiği karar hakkında bir açıklama yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Medyada “Moody's Burgan Bank'a verdiği notları geri çekti” başlığı ile yer alan haberle ilgili bankadan açıklama geldi. 

"Burgan Bank, 2016 Haziran ayı itibarıyla uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından derecelendirilmektedir." denilen açıklamanın devamı şöyle:

"Fitch Ratings’le başlayan çalışma sürecinin ardından, diğer kredi derecelendirme kuruluşları ile olan ilişkilerimiz yeniden gözden geçirilmiş ve Moody’s ile çalışmamıza ara verme kararı alınmıştır.

Dolayısıyla bugün medyaya yansıyan Moody’s tarafından yapılan açıklama, bu tür çalışmanın sonlandırılması halinde yapılan rutin bir bilgilendirmedir ve bu tarihten itibaren kredi derecelendirilmesinin yapılmayacağını belirtmektedir.

Moody’s ve Bankamızın ticari ilişkilerine ara verdiği bu an itibarıyla Moody’s, Bankamıza vermiş olduğu tüm notları aynen korumuş ve kamuoyuna bildirimden çekmiştir.

Fitch Rating’in Bankamızın yabancı para uzun vadeli kredi notu, Türkiye’de alınabilecek en yüksek not olan BBB (-) dir.

Kamuoyunda yanlış bir algıya sebep olmaması için, bu konuyu haber yapan yayın organlarının açıklamamıza yer vermesini rica eder, Burgan Bank olarak odaklı bankacılık anlayışımız ile müşterilerimizin çözüm ortağı olmaya ve güçlü sermayemiz ile en iyi hizmeti vermeye devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşırız."