Canikli'den foreksçileri üzecek tweet!

Başbakan Yardımcısı Canikli, SPK'nın foreks piyasasında yaptığı düzenlemelerin yerinde olduğunun daha net ortaya çıktığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Foreks düzenlemesinin ardından yeni tebliğde bir esneme olup olmayacağı merak edilirken, konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin paylaştığı tweet dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı Canikli Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "SPK'nın forex piyasası ile ilgili düzenlemelerinin yerinde ve rasyonel olduğu bugün daha net bir şekilde ortaya çıkmıştır" ifadelerine yer verdi. 

 

Geçtiğimiz cuma günü SPK foreks piyasasında 1’e 100 olan kaldıraç oranını 1’e 10’a düşürdü ve işlemlere başlayabilmek için asgari 50 bin TL limit getirdi. SPK, foreks şirketlerine bu geçişi sağlamaları için 45 gün süre tanıdı.

Foreksciler hafta başında, Türkiye Sermaye Piyasası Birliği’nde (TSPB) düzenlenen toplantıda bir araya geldi. 45 kurumdan 150 kişinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, bir gecede bir işkolunun bitirilmesinin haksızlık olduğunun belirtilerek konunun ekonomi yönetimiyle görüşülmesi talebi çıktı.

Foreks tebliği: Sen, taktın sen!Foreks tebliği: Sen, taktın sen!