Cari açık rakamları borsayı toparladı

BIST 100 endeksi cari açık verisinin ardından kayıplarını geri aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi güne düşüşle başladıktan sonra açıklanan mart ayı ödemeler dengesi verisiyle moral buldu ve kayıplarını geri alarak artıya geçti.

Güne satıcılı başlayan Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi gördüğü en düşük 88.926,83 puan seviyesinde açıklanan mart ayı cari açığının 5,39 milyar dolar ile piyasa beklentisinin altında kalmasıyla moral buldu ve düştüğü seviyeden yaklaşık 1.000 puan yükselerek 89.813,63 puanı gördü.
Analistler Merkez Bankası tarafından açıklanan 2013 yılı ocak-mart dönemi ödemeler dengesi verilerine ilişkin olarak 12 aylık kümülatif cari açığın şubat ayındaki 48 milyar dolardan 47,1 milyar dolara gerilemesinin Türkiye'nin dış dengelerindeki normalizasyon sürecinin devam ettiğine işaret ettiğini belirtiyor.
Endeksin 88.900 seviyesinin kısa vadede kritik destek konumunda olduğunu ifade eden analistler, şimdilik bu destek seviyesinin çalışmasının moralleri yükselttiğini, ancak yükseliş çabalarının, Hazine'nin yoğun borçlanmak takvimi, perşembe günü yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararı ve Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında yapılacak görüşme öncesinde sınırlı kalabileceğini kaydediyor.