Cari açık ve Turkcell takip edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtiçi piyasalar bugün Merkez Bankası tarafından açıklanacak ocak ayı cari işlemler dengesi verileri ile dün geç saatlerde yayımlanan SPK'nın bağımsız üye atama kararının ardından Turkcell hisselerine odaklanacak.

Küresel hisse senedi piyasalarında ABD'de rekor kapanışlara bir yenisi eklenirken Avrupa'da İtalya'daki belirsizliklerle sınırlı da olsa düşüşler görüldü.

ABD'de Dow Jones endeksi geçen hafta cuma günü açıklanan istihdam verilerinin beklentilerden iyi gelmesinin ardında rekorlara devam ederek günü yüzde 0,35 oranında yükselişle 14.447 puandan tamamladı. S&P 500 endeksi ise tarihi kapanış zirvesi olan 1.565 puana doğru tırmanışını devam ettirerek günü yüzde 0,32 artışla 1.556 puandan kapattı.

Avrupa tarafında ise kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in İtalya'nın seçim sonuçlarının yarattığı belirsizliğe dikkati çekerek notunu "A-"den "BBB "ya düşürmesi bugün ülkede yapılacak olan tahvil ihaleleri öncesinde piyasaları olumsuz etkiledi. İtalya'da MIB30 endeksi yüzde 0,69 oranında değer kaybederken, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,85 geriledi. Almanya'da DAX endeksi ise günü sınırlı kayıpla (yüzde 0,03) 7.984 puandan tamamladı.

Yurt içinde dün günü düşüşle kapatan hisse senedi piyasaları bugün açıklanacak cari işlemler dengesi verisi ve SPK'nın kararının ardından Turkcell hisse senedinin hareketlilikleri ve açıklanacak ocak ayı cari işlemler dengesi verilerinde olacak. SPK'nın dün geç saatlerde yayımladığı bültende Turkcell'e 3 yeni bağımsız üyenin atanmasına karar verildiği bildirildi.

Turkcell'de taraflar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle genel kurul yapılamıyordu. Bu yeni sürecin ardından analistler, Turkcell hisselerinin İMKB 30 endeksi üzerinde ağırlığının yüksek olduğunu ve olası birikmiş temettü dağıtma kararı verileceği beklentisi ile hisse senedinde oynaklığın yüksek olabileceğini belirtiyor.