Dış borsalar sakinliğini koruyor

Küresel piyasalar, veri trafiğinin zayıf olmasının da etkisiyle sakin bir seyir izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de dün açıklanan JOLTS açık iş sayısı yüzde 1,3 artarken, analistler, ABD'nin tam istihdama yakın seyreden iş gücü piyasasıyla uyumlu olan verinin pay piyasalarına etkisinin sınırlı olduğunu ifade etti.

Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,16 değer kaybetti. S&P 500 endeksi önceki kapanış seviyesinde yatay seyretti, Nasdaq endeksi ise teknoloji hisselerinin yükseliş eğilimini sürdürmesinin etkisiyle yüzde 0,36 yükseldi.

Avrupa borsalaları

Avrupa'da dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,17, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,01 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,52 değer kazandı.

Bugün Japonya'da açıklanan öncü göstergeler endeksindeki artış ve dolar/yen paritesindeki yüzde 0,3'lük yükselişten destek bulan Nikkei 225 endeksi kapanışa yakın yüzde 0,4 artarken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi ise yüzde 0,5 geriledi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.4 yükselerek iki ayın zirvesini görürken, yaklaşık yüzde 5'lik kaybından toparlandı ve ABD seçimlerinden önce olduğu noktaya geri geldi.

Samsung hisseleri öncülük etti

Yükselişlere Samsung Electronic hisselerinde görülen artışlar nedeniyle Güney Kore borsası öncülük etti. Japonya Nikkei endeksi ise üç günlük kayıplarını sonlandırarak yüzde 0.4 yükseliş gerçekleştirdi.

ABD'de ise S&P 500 dünü yatay bir seviyeden kapatırken, yatırımcılar haftanın ilerleyen günlerinde açıklanacak olan şirket bilançolarını bekliyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir